Postizanje zdravog i besprijekorno čistog izgleda kože lica, u potpunosti je nemoguće bez njegovog temeljnog čišćenja. Reč je o koraku koji se baš nikada ne bi trebao preskakati, ma koliko bili umorni ili bezvoljni za stajanje ispred ogledala.

Uklanjanje šminke i svih nečistoća koje se tokom dana pojavljuju na koži predstavlja dosta složen proces, a kojeg bar malo olakšavaju sjajne pene za čišćenje lica!

Pronaći dobru umivalicu za lice postalo je zahtevno kao i pronalazak idealne nijanse pudera. Ono zbog čega je važno imati dobar čistač na svojoj kozmetičkoj polici jeste to što redovno ne skidanje šminke i ostalih nečistoća može dovesti do začepljenja pora, čime se potiču neželjeni upalni procesi.

devojka
Wanted, Shutterstock 

Takođe ostatak skincare rutine je u potpunosti besmislen ako ga radimo na nečistom licu, pa tako omiljeni serumi i hidratantne kreme ne odrade svoj posao kako bi zapravo trebali. Za blistav efekt na koži nužno je u potpunosti ukloniti sve štetne uticaje iz okoline koji se na licu skupljaju, a tu su se sjajnima pokazali čistači na bazi pene.

Pene za čišćenje lica omogućuju vrlo lako i brzo čišćenje kože, bez obzira na sam tip nečistoća.
Fiziološki sastav ovakvih čistača u skladu je s prirodnim pH kože, pa neće nadražiti ili oštetiti samu kožu lica.

U nastavku smo izdvojili naše predloge pena za čišćenje lica koje bi bilo odlično uvrstiti u svakodnevnu skincare rutinu!

Afrodita Clean phase micellar solution micelarna pena 150ml

afrodita pena
printscreen lilly.rs