Koreja ima veoma drugačije viđenje lepote od zapadnih zemalja. U ovoj zemlji se veoma vrednuje lepa, meka koža sa malo šminke preko. Cilj je da žena bude lepa bez ,,veštačkih“ proizvoda, odnosno da joj koža sija bez pomoći iluminatora i hajlajtera.

Opšte je poznato koliko je Korejkama nemoguće pogoditi tačan broj godina, što je dodatni razlog da se malo više zainteresujemo za njihovu beauty rutinu. Naravno da tu veliku ulogu igra genetika, ali verujemo da je njihova detaljna nega toliko visoko postavljena da je sada već predstavlja njihov način života. Zanimljivo je da Korejke, ali i Korejci, ne počinju negu s pojavom prvih bubuljica ili bora, već u detinjstvu.

Obzirom na to da njihova jutarnja ili večernja rutina sadrži nekad i do 10 različitih koraka, možemo samo da zamislimo koliko vremena svakodnevno izdvajaju samo za negovanje kože. Ovde nećemo pričati o proizvodima, već o tehnikama čišćenja i nege lica.

1. Čišćenje jedan minut

Mnoge Korejke čiste lice tačno jedan minut. Tako se može razviti puno delovanje proizvoda za čišćenje, pa čak i ako se kasnije isperu. Ni to ne rade bilo kako, već uvek nanose proizvode za čišćenje pokretima po koži prema gore, a ne prema dole kao što većina žena pravi grešku.

2. Vodica za lice

Korejke se kunu u "vodice za lice“. Postoje različite vodice za lice namenjene raznim tipovima kože, a sprejevi se ne koriste samo za fiksiranje šminke, nego i za negu kože. Umesto tonera možete nakon čišćenja koristiti sprej za lice. Daće taman koliko treba vlage licu i biti dobra priprema za šminku.

devojka
Freepik 

3. Lupkanje umesto trljanja

Ovo je stari savet- sve što nanosite na lice treba naneti laganim lupkanjem, a ne trljanjem. Osim što će se to pobrinuti za bolju prokrvljenost kože, proizvod kasnije može dublje prodreti u kožu, što nam je i cilj. Važno je da to radite što je moguće nežnije. Najbolje je istisnuti proizvod najpre na ruku, utrljati među dlanova, a onda nežno lupkati dok se ne upije.

4. Zaboravite peškir

Nakon čišćenja nemojte sušiti lice peškirom, jer zbog trljanja koža može vrlo brzo reagovati crvenilom. Kako biste, što je moguće manje, iritirali kožu, a da ona istovremeno bude sjajna, treba da preostalu vlagu jednostavno lupkate prstima. Osim toga, ako je lice još uvek malo vlažno, koža može bolje upiti proizvode, što je sjajan trik!

5. Kokteli za negu kože

Tajna lepote Korejki jeste sledeća: kokteli za negu kože. U zavisnosti od toga šta koži treba, možete izmiksati različite serume, pa ih sve zajedno naneti na kožu. Jednostavno, stavite sve proizvode na dlan i lagano lupkanjem nanesite koktel na kožu. Svaka koža ima više potreba, a ponekad nisu dovoljni samo hidratantna krema ili antiejdžing.