Sigurni smo da ste do sada na brojnim kozmetičkim policama primetili pomalo neobičan alat za masažu, a koji na prvi pogled izgleda kao pljostnati kamen. Reč je o gua sha masažeru, koji se zapravo koristi još od 14. veka u različite svrhe, a nedavno je ova tehnika doživela prvi procvat u beauty svetu!

Tako je postalo nemoguće kročiti na društvene mreže, a da ne naiđemo na barem jedan video u kojem glavnu reč ima upravo gua sha masažer. U prvom redu ovaj neobičan uređaj namenjen je za nešto prirodniju varijantu face-liftinga jer nakon samo jednog tretmana možete primetiti kako je koža zategnuta i svežija.

Ono što je važno je da dobro pripremite kožu lica pre njegovog korišćenja, odnosno temeljno je očistite, a potom i nahranite, kako bi gua sha lagano klizio po koži, bez zatezanja. Nije naodmet naneti i neko ulje, koje će olakšati masažu i sprečiti oštećivanje kože.

Nežnim pokretima masažu možete izvoditi na području vrata, obrazima, bradi, jagodicama, područuju oko očiju, između obrva i na čelu, a potrebno ju je praktikovati minimalno jednom do dva puta nedeljno.

Za nešto brže i vidljivije efekte, poželjno je masirati lice baš svaki dan, a kako biste bili sigurni da ste sve pokrete izveli tačno, izdvojili smo video poznate Influencerike Valerije Lipovetski, koja će vas detaljno sprovesti kroz sve ključne korake koji vode do besprekorno lepe kože! Pogledajte u nastavku: