KOLIKO VREDI BESPLATNA MASAŽA? Rešite se naduvenosti, umora i bora uz ovu delotvornu tehniku

Uklonite lako strest, zabrinutost, glavobolju i icrpljenost.

Proizvodi koji se koriste u kućnim maskama za lice, a sadrže vitamin A, deluju pomlađujuće i tonirajuće.
Freepik/ senivpetro 

Kada je nega lica u pitanju, žene su spremne na sve kako bi zaustavile pojavu bora i linijica oko očiju, usana i na čelu. Sada sve to mogu da priušte same sebi kod kuće. Sve što vam je potrebno za ovaj tretman kod kuće već posedujete u svojoj rutini nege, a to su- ulje ili krema i vaše ruke. 

Masaža lica jedan je od najboljih i najdelotvornijih rešenja protiv starenja kože. Iako vlada mit da bi podizanje i spuštanje vaše kože omekšalo vaše lice i napravilo udubljenja te fleke i rupice, odmah u startu da znate da je to neistina, piše Elle.

Koža je elastična i masaža lica može da osveži tonus kože, uspori starenje i odloži pojavu novih ili prvih bora.
Kako povratiti svež i elastičan izgled kože pravilnom masažom lica saznajte i obavezno primenite već sada, u prvim danima proleća. 

masaža lica
Freepik/ lookstudio 

Anti-stres ritual

Svakodnevne životne navike i stres ostavljaju neizbrisiv trag na licu. Brz tempo prisutan je u životima svih nas, a on sa sobom nosi hronični umor, napetost, nervozu i bol.
Osim što masaža lica i dekoltea pruža kozmetička efekat, ona ima i vrlo izražen anti stres učinak.

Podsticanje cirkulacije u delovima vrata i dekoltena može doprineti svežini i podizanju tonusa lica. Kada su mišići manje napeti, umanjuje se i stvaranje bora, balansira se vlažnost u koži i smanjuju nečistoće i nesavršenosti.
Masažom koža postaje prokrvljena, pa samim tim dobija i na elastičnosti, a ujedno eleminiše otok i naduvenost lica. U kombinaciji sa hidratantnom kremom, predviđenom baš za vaš tip kože, poboljšava se protok limfe što dovodi do apsorpcije kvalitetnih sastojaka iz kreme ili seruma.

masaža lica
Freepik/ senivpetro 

Priprema kože za masažu

Nanošenje kreme ili ulja na lice takoreći "podmazuje" pokrete prstiju, pa masaža lica, ni u jednom trenutku, neće biti neprijatna, već će lagano kliziti. Ulje za lice hrani kožu esencijalnim uljima, vitaminima i mineralima, a ukoliko ga nemate poslužiće i neka masnija krema za lice.

U potrazi za najboljom face-lifting masažom koje možemo da praktikujemo sami kod kuće, setili smo se tutorijala Tamare Ćosić koju smatramo jednom od domaćih influenserki kojoj pespogovorno verujemo kada je nega u pitanju.

Imajte na umu da svako masiranje, štipkanje lica morate da radite pažljivo. Potrebno je kožu podizati prstima i dlanovima, nikako je spuštati na dole. Takođe, lifting lica možete raditi tri puta nedeljno.

U videu ispod pogledajte instrukcije za masažu lica i prolećni detoks koji nam je, verujemo, svima preko potreban.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši