Uz kiseline, retinoide i peptide, kao nezaobilazna stavka beauty rutine poslednjih godina jesu i serumi sa jednim od najpoželjnijih sastojaka u kozmetičkim proizvodima - Vitaminom C!
Dermatolozi ga obožavaju i nikako ga se ne odriču, a zaljubljenice u kozmetiku su ga odavno uvrstile u svoju rutinu nege.

nega koze
Shutterstock 

 Ako ste osoba koja voli i brine o nezi kože, nemoguće da niste čuli samo pohvale na račun ovog sastojka. Otkrićemo vam šta serumi sa c vitaminom zapravo rade za našu kožu, a ujedno vam i predstaviti nekoliko provereno dobrih proizvoda.

Za početak treba da znate da je vitamin C esencijalni hranljivi sastojak mlade kože, međutim naše telo ga nažalost ne proizvodi, zbog čega se apsorbuje iz spoljnih faktora poput hrane i kvalitetnih dodataka ishrani. Obzirom da kod žena nivo apsorpcije opada s godinama, veoma je važno da ima barem jedan proizvod na bazi vitamina C u svojom kozmetičkom neseseru. 

bocica sa pipetom
Shutterstock 

Vitamin C povećava proizvodnju kolagena i ubrzava regeneraciju kože, a uspešan je i u smanjenju upala, što je posebno korisno onima koji imaju problem sa bubuljicama na licu. Kada su bore u pitanju, kolagen će svakako uraditi svoje.

Još jedna od beneficija ovog sastojka jeste posvetljivanje tamnih mrlja na licu. Ukoliko vam je to glavni problem, onda je najbolje da uzmete serum koji je 100% vitamin C. Obzirom na to da je vitamin C nestabilan sastojak veoma osetljiv na svetlo i vazduh, primetićete da su bočice u kojima se on nalazi tamne i neprozirne.

U nastavku pogledajte listu provereno dobrih seruma:

Kiehl’s Powerful-Strenght Line Reducing Concentrate

serum
screenshoot 

La Roche-Posay Pure Vitamin C Serum

serum
screenshoot 

Lancôme 15% Vitamin C Correcting Concentrate

serum
screenshoot 

Vichy Liftactive Vitamin C Brighting Skin Corrector

serum
screenshoot 

The Body Shop Vitamin C Skin Booster Instant Smoother

serum za lice
screenshoot