Kažu nam da ako uvrstimo neki gadžet ili masažer za negu lica u beauty rutinu možemo potpuno preokrenuti kvalitet kože - na bolje. Sada više ne morate biti profesionalac da bi jednu takvu spravu i posedovali. Dovoljno je da odete u najbližu drogeriju gde prodaju Foreo uređaj i sprave nalik njemu. Ili da, bacite pogled na Instagram koji je pravo blago raznoraznih šopova koji prodaju trenutno ultra popularne rolere od kristala i razne druge masažere za lice.

Znamo da masaža lica ima puno benefita, pa zašto da čekamo da odemo na tretman kad je možemo raditi i sami. Ja ću vam preneti iskustva koja imam sa nekim od ovih gedžeta, a vi zaključite da li i vama trebaju, ili ne.

Moje iskustvo

Ranije nisam puno pažnje pridavala pomenutim spravama, posebno onim električnim kao što su Foreo i Clarisonic. Čim je nečemu pružen preveliki medijski prostor, odmah mi se stvarao blagi otpor prema tome. Zapravo, volim sama da se uverim da li je nešto zaista dobro i vredno pažnje. S obzirom da sam probala nekoliko masažera i dva Foreo uređaja reći ću vam šta mislim.

Dakle, jesam zagovornik i verni korisnik nekih beauty aksesoara. Iz ličnog iskustva kažem da rade i da ćete sigurno imati koristi od istih. Naravno, samo masažu lica možete praktikovati bez bilo kakvog pomagala, uz pomoć prstiju. Masaže su možda najbolja stvar za kožu koju možete priuštiti.

Međutim, ako do sada niste probali nijednu spravu, a želite, preporučujem da krenete od nekog masažera nalik roleru. Uz pomoć njih ćete prokrviti kožu, pokrenuti sve mišiće lica koji su lenji. Ukoliko imate problem zadržavanja tečnosti, masažer će to rešiti. Ja roler uglavnom koristim uveče, kao tretman opuštanja, ali i ujutro, kad sam naduvena. Lice mnogo brže splasne ako par minuta koristite roler!

Od električnih gedžeta koristim Foreo Luna Play uređaj koji reklamiraju prvenstveno kao spravu za dubinsko čišćenje lica. Što se tog dela tiče iskreno ne znam, ali ja kod njega volim što mi je koža osetno mekša neposredno posle korišćenja, ali i naredno jutro. Ne koristim ga redovno, iz razloga što mi nije uvek pri ruci ali baš volim sam njim da odradim drugo čišćenje lica, kad već skinem šminku.

Uostalom evo mali #challenge za vas: Večeras kad skinete šminku i očistite lice - odradite i masažu od samo 3 minuta. Bitno je da vam koža bude vlažna, tj. klizava (najbolje je naneti neko ulje) kako bi prsti nesmetano klizili po licu. A za pokrete masaže pogledajte video, vrlo su jednostavni:

Zaključak je dakle, da ove sprave rade a savetujem i vama da pređete u tabor Skin Gym i Face Yoga ljubitelja. Masažu možete raditi i prstima, ali je sprava mnogo bolja motivacija kako bi vam rutina prešla u naviku. A vaša koža će vam biti zahvalna.

Spremili smo vam i šoping vodič ukoliko odmah želite da poručite neku. Moja naredna kupovina bi bila Nuface sprava koja poboljšava kvalitet kože uz pomoć nisko frekventnih struja. To je moj sledeći upgrade, a koji je vaš - pišite nam na Instagramu :)