Kao i u modi, novi trendovi redovno se pojavljuju i za kosu. Međutim, ovaj put nas ne nadahnjuje šišanje ili određena boja, nego nova tehnika bojanja kose. Sada su balayage, pramenovi, ombre i sl. suočeni s konkurencijom najnovijeg trenda boja kose: shatush.

Zašto volimo novi trend bojenja kose?

Slično balayageu, shatush daje kosi veću dimenziju i mekani izgled kroz svetlije pramenove. Međutim, razlika je u tome što frizer u kosu stavlja pramenove tehnikom slobodne ruke, koja uglavnom ističe samo pramenove kose koje bi inače prirodno poljubilo sunce.

Rezultat: kosa dobija još mekši i prirodniji izgled. Osim toga, lako možeš dopustiti da pramenovi izrastu u jesen ili zimu, a da ne rizikuješ primetnu promenu u kosi. Sjajno, zar ne?

Kome je namenjen shatush?

Bez obzira je li to plava, smeđa ili crvena kosa: tehnika nežnog frabanja kose prikladna je za sve koji žele „wow učinak“ za svoju kosu, ali istovremeno vole prirodan izgled.

Kako bi učinak bio savršen, nežni pramenovi uvek bi trebali biti za nijansu svetliji od prevladavajuće boje kose. Koja je to nijansa za tvoju boju kose, trebala bi otkriti razgovarajući s tvojim proverenim frizerom.

Budući da nismo precizno opisali kako se izvodi ova "slobodna tehnika" bojenja, možeš pogledati video. Slika govori više od reči u ovom slučaju. Pogledajte u nastavku: