Frizura i te kako utiče na izgled i ima savršenu moć da utiče na godine. Postoje neke frizure koje nas jednostavno čine starijima nego što jesmo, ali i one zahvaljujući kojima postižemo mladolik izgled.

Postoji mnogo stilova i važno je informisati se u kom smeru želimo da idemo kada tragamo za nekom promenom. Pitanje "Šta da uradim sa kosom?" u pripremi za novogodišnju noć je neminovno, a tim povodom želimo da vam kažemo da je bob nepogrešiv izbor.

Iako mislimo da su bob frizure najzahtevnije za održavanje, frizeri nas uveravaju da nije tako.
Instagram 

Ulazak u novu godinu sa ovakvom promenom biće nepogrešiva odluka, jer bob univerzalno laska svim oblicima lica.

Ove zime vladaće tri stila boba, a izbor je na vama:

Klasičan talasasti bob

- Vintage nikada ne može ostariti. Talasasti stajling i asimetrični razdeljak kose mogu učiniti da izgledaš svežije i još živahnije. Velika je prednost takvog stajlinga u tome da ga lako možeš ponoviti kod kuće kad vidiš kako to radi tvoj frizer. Ova opcija je među najboljima za gustu kosu - kaže kaže Monika Dejvis, profesionalna frizerka i osnivačica bloga "MyStraightener".

Talasasti bob nikada ne izlazi iz mode.
Instagram 

Oštri bob

Oštri bob je jedan od najmodernijih stilova sezone. Frizer Dejvis objašnjava:

- Premda ideja o bobu s grubo kosom linijom kose nije nova, i dalje izgleda impresivno i ostaje u trendu 2022. Razdeljivanje kose mora biti simetrično za pravilan učinak.

Oštri bob će biti u trendu i tokom 2022. godine.
Shutterstock 

Reverse cascade bob

Ovaj stil pruža moderan oblik koji ti omogućava da izgledaš elegantnije i mlađe.

- Ovaj reverse cascade bob s asimetričnim krajem i ravnom kosom izvrsna je svakodnevna opcija koja ne zahteva mnogo vremena za jutarnji stajling - kaže Monika Dejvis i dodaje:

Bob sa ravnom kosom daje dozu elegancije.
screenshoot/instagram 

- Čisti kosi rez čini tvoj vrat vizualno dužim i dodaje svežinu tvom izgledu zajedno s temeljno izravnatom kosom. Ova opcija je izvrsna i za finu i za kosu srednje dužine te za bilo koju boju, uključujući i sedu kosu.