Devojkama sa ravnom kosom uglavnom zavide one sa prirodno kovrdžavom. Ali iako mnogi misle da je ravna kosa laka za održavanje, reč je velikoj grešci!

I devojke sa ravnom kosom imaju svoje muke - od kovrdžanja do nedostatka volumena i ispucalih vrhova, neophodnog dobrog feniranja i dosta seruma za svilenkast finish, ali ona je uvek u trendu, piše elle.rs.

Za one koji žele da lažiraju super ravnu kosu, investirajte u odličnu peglu za koja odgovara teksturi i dužini vaše kose. Ili, ako sušite kosu kod kuće, odlična četka za stilizovanje će vam biti dovoljna. Važno je samo da s lakoćom postižete uglađene, ravne frizure.

Kim Kardašijan često nosi ravnu dugu kosu po kojoj je postala prepoznatljiva.
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Pored toga, sprej za zaštitu od toplote je neizbežan jer je to jedna od glavnih stvari koju frizeri preporučuju svojim klijentima. Zašto? Jer, ne samo da sprečava oštećenje i omogućava kosi da raste, već takođe pomaže u održavanju boje – osiguravajući da kosa izgleda zdravo i fresh do sledećeg odlaska kod frizera.

Za najbolje rezultate, isprobajte kremu za feniranje koja će zaštititi kosu od visoke toplote, a istovremeno sprečiti i moguće kovrdžanje izazvano vlagom.

Olivija Palermo takođe je jedna od slavnih dama koja često preferira ravnu jednostavnu frizuru.
SKESSLER / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Sada je vreme da potražite inspiraciju za ravnu kosu od poznatih ličnosti: od ultra precizne ravne kose Kim Kardašijan i Kendal Džener, do nešto ležernije frizure Dženifer Lopez. Takođe, veoma je važan razdeljak - onaj sa strane će uvek izgledati otmenije od onog na sredini, ali ukoliko želite nešto opušteniji look, birajte razdeljak na sredini.

Duga ravna kosa postala je zaštitni znak manekenke Naomi Kembel.
Alfonso Catalano/SGP / SGP / Profimedia 

Ukoliko vam neodtaje inspiracije, pogledajte predloge slavnih dama u galeriju u nastavku teksta:

Jackson Lee / SplashNews.com / Splash / Profimedia, Instagram Pogledajte kakve frizure preferiraju slavne dame koje imaju ravnu kosu