Otkako je počela pandemija, na ceni su jednostavni stilovi, oni koji su laki za održavanje i ne zahtevaju puno truda oko stilizovanja.

Za sve vas koji volite da pratite trendove i eksperimentišete sa frizurama, a ne libite se da isprobate i otkačene stvari urbanog stila, možda ćete poželeti da modernu frizuru neobičnog imena - "hobotnica".

Reč je o jednoj od varijanti takozvane "fudbalerke", odnosno cipal frizure, koja je prošle godine postala sasvim neočekivan hit.

"Fudbalerka", koju su prošle godine nosile i slavne lepotice poput Majli Sajrus i Rijane, prilično je ekscentričan i hrabar izbor, dok je "hobotnica" jednako luda, ali je ipak nešto ženstvenija.

Ključ hobotnica frizure je u pramenovima koji uokviruju lice i podsećaju na krakove hobotnice, te je tako i dobila ime.
TiKTok 

Pretraga za ovom frizurom na Pinterestu je duplo veća poslednjih par nedelja, zajedno sa ostalim varijantama pomalo neurednih, slojevito ošišanih frizura kakva je recimo dobro poznata shag frizura.

"2021. je bila obeležena skromnijim i manje rizičnim frizurama i bojama kose, ali će zato prema našim podacima, 2022. biti mnogo buntovnija i zabavnija po pitanju izbora frizure i boje kose. Kreativnost i eskapizam postaju sve važniji u svakom aspektu našeg života pa tako i u kosi", istakao je Tom Sprat, urednik bjuti dela na Pinterestu.

A kakva je zapravo frizura "hobotnica"?

Ovakva frizura ima volumen i slojeve, ali kosa ipak treba da deluje uredno i lepo ošišana. Ključ je u pramenovima koji uokviruju lice, a koji podsećaju na krakove hobotnice, te je tako i dobila ime.

"Gornji deo šiša se u obliku činije ili malo duže, ali tako da spoljni vrhovi nisu tupo sečeni. Trebalo bi da budu mekani, i da se seku oštrom britvom, a ne makazama. Dužina sa strane i pozadi trebalo bi da bude duža, a potom da se stanji. Ono što je najvažnije naglasiti je mekoća, koje nema kod fudbalerke ili šega", objasnio je frizer slavnih Nil Mudi.

Hobotnica frizura se lako stilizuje i to je njena najveća prednost - ne morate čak ni da je fenirate. Za nonšalantan, opušten izgled dovoljno je da upotrebite proizvode za volumen kose kako biste podigli koren, a krajeve ležerno oblikujte rukama. Ako, pak, želite elegantniji, finiji izgled isfenirajte kosu tako da krajevi budu uvijeni ka unutra.