Lice s visokim čelom i šiškama deluje ujednačeno, stoga je ovo i jedan od trikova kako vizuelno uravnotežiti konture. Od zavesa šiški do vrlo kratkih, ravno ošišanih šiški - izbor frizura sa šiškama je velik.

Kraći pramenovi daje poseban utisak, ali postoji mnogo varijacija na ovu temu za koje se možete odlučiti, a mi vam dajemo nekoliko predloga koji će vam se sigurno dopasti.

Iako su trenutno najveći hit takozvane zavesa šiške, zanimljivo ih je videti i u drugim varijantama.

Ove sezone vam je potrebna dužina i pramenovi koji će na nežan način otvoriti vaše lice. Posebno zanimljivo deluju kose obogaćene raznim kontrastnim pramenovima.

Klasični bob

Klasični bob, koji je na zadnjoj strani glave kraći nego na prednjoj i završava se do ivice brade, uvek je dobar izbor. Nežno uokviruje lice i omogućava da izgledate znatno mlađe, a u tome mu umnogome pomažu i šiške.

Klasičan bob sa šiškama daje utisak mladolikog izgleda.
Instagram 

Shaggy šiške i lokne

Umesto stepenasto sečenih šiški, zabačenih na stranu i klasičnih ravnih šiški, savetujemo da isprobate shaggy šiške. One predstvaljaju kombinaciju ove dve varijante.
Posebnom tehnikom šišanja kose, kosa se stanjuje na mestima gde ima previše težine i volumena. Takođe, ovakvim oblicima najčešće nedostaje forma, pa su frizure sa šiškama ovako oblikovane upravo ono što će vaš izgled upotpuniti i učiniti ga drugačijim.

Shaggy šiške i razbarušena kosa su u top 5 frizura koje uključuju kraće prednje pramenove.
Instagram 

Box bob

Najbolja stvar kod box boba je njegova svestranost- može se ošišati na specifičan način tako da pristaje svakom specifičnom obliku lica. Možeš isprobati stil sa šiškama ako imaš duže lice, a ako je tvoj oblik lica malo zaobljeniji, frizeri preporučuju duže prednje pramenove.

Za sve sa izduženim oblikom lica, box bob sa šiškama je savršena frizura.
screenshoot/instagram 

Duga kosa i stepenaste šiške

Ako ne želite previše da naglasite šiške a ipak bi voleli neku razliku između šiški i ostalog prednjeg dela kose, stepenaste duge šiške su predlog za vas. Duga kosa iste dužine nije u trendu već neko vreme pa je počastite stepenastim šišanjem sa naglašenim prednjim delom koji ćete lako stilizovati ili skloniti kad to poželite.

Stepenaste šiške su ove godine doživele svoj procvat.
Instagram 

Francuski bob

Kratka i sofisticirana frizura koja se popularno zove francuski bob. Frizure sa šiškama ove godine postaju veliki trend, a takođe mogu izgledati veoma seksi i zanosno kad se krajevi stilizuju u formu neurednog talasa.

Frizure sa šiškama ove godine postaju veliki trend, a jedna od njih je svakako i francuski bob.
Instagram