ZA BRŽI RAST KOSE ISPOŠTUJTE OVA 3 PRAVILA: Tanka i retka kosa dobija volumen, a rezultati su vidljivi u najkraćem roku

Ukoliko imate problema sa opadanjem kose, najbolje je da spas pronađete u prirodi i poštujući pravila ubrzati rast kose.

Kose za dodavanje volumena tankoj i retkoj kosi su omiljene među ženama.
Instagram 

Lepa i negovana kosa je imperativ za svaku ženu, ali i muškarca. Neretko se priča da se samopouzdanje, naročito muškarca, bazira upravo na stanju kose. Zato kosa predstavlja jedan on najvažnijih elemenata naše ličnosti.

To ni ne primećujemo dok je ne izgubimo. Tek kada se proredi shvatimo značaj kose za naše samopouzdanje i onda pohrlimo za svim proizvodima na koji piše da su namenjeni za rast kose.

Ipak, pre nego što milione potrošite na preparate za rast kose, isprobajte alternativne prirodne sastojke koji su ključni u misiji za postizanje bujne i raskošne kose.

Osim kvalitetnog i redovnog negovanja kose, pažnju treba obratiti i na ove 3 veoma važne stavke:

Ishrana za ubrzan rast kose

Sigurno već znate da proteini izgrađuju kosu. Zato treba jesti hranu bogatu proteinima, uključujući hranu kao što su riba, meso, jaja i jogurt. Kosa je napravljena od proteina i zahteva proteine iz hrane za zdrav rast. Možda ćete čak doživeti i gubitak kose ukoliko nemate adekvatan unos proteina!

Zdrava ishrana je važan faktor ubrzanog rasta kose.
Shutterstock 

Budući da protein kolagen ulazi u sastav dlake i da njegovo obnavljanje omogućava ubrzani rast kose – jedite i namirnice bogate kolagenom.

Uzmite i biljni suplement ginkgo biloba. Naime, ekstrakt ginka može pomoći u rastu kose. Posavetujte se sa svojim lekarom pre uzimanja ginko bilobe za rast kose, jer može imati i neke druge zdravstvene efekte.

Vitamini za rast kose

Sigurno ste upoznati s time koliko su važni vitamini za kosu i da se usled njihovog nedostatka može prorediti. Uverite se da unosite dovoljno gvožđa i vitamina B (posebno biotina) u ishrani. To ćete svakako postići ukoliko jedete hranu kao što je riba, skrobno povrće, ćuretina, spanać, sočivo, obogaćene žitarice i ne-citrusno voće.

Kombinujte ove namirnice sa vitaminom C da biste povećali apsorpciju gvožđa. Samo pazite sa pojedinim vitaminima, jer višak vitamina A može izazvati opadanje kose.

Četka od prirodnih vlakana

Češljajte kosu svakog dana (naročito uveče) koristeći četku sa prirodnim dlakama. Četkanje kose pomaže u stimulaciji skalpa, povećava protok krvi i pospešuje rast kose. Takođe pomaže u distribuciji prirodnih ulja skalpa uzduž kose, čineći tvoju kosu sjajnijom i zdravijom.

Češljanje kose četkom sa prirodnim vlaknima utiče na brži rast kose.
Freepik/gpointstudio 

Izbegavaj stres i dovoljno spavaj

O da, stres utiče i na to da brži rast kose bude samo misaona imenica. Zato izbegavajte visoke nivoe stresa, koji mogu prouzrokovati usporeni rast kose i beživotnu kosu.

Uvek odvojite vremena za sebe, praktikujte meditaciju ili jogu. Takođe obezbedite sebi svako večedovoljno sna, jer nedostatak sna može dovesti do povećanog stresa i anksioznosti – što usporava rast kose.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
 1