Koliko je lepa i negovana kosa zapravo imperativ za svaku ženu, ali i muškarca, shvatimo tek kada je izgubimo.
Tek kada se proredi shvatimo značaj kose za naše samopouzdanje i onda pohrlimo za svim proizvodima na koji piše da su namenjeni za rast kose.

Iako se opadanje kose podjednako javlja i kod žena i kod muškaraca, obično se žene uspaniče kada na jesen primete više kose u slivniku nakon tuširanja ili mnoštvo dlaka na četki za kosu. Može vam se desiti čak i da kada ujutru ustanete na svom jastuku vidite mnogo dlaka sa svoje glave.

braon kosa
Shutterstock 

Ali dobra vest je da danas postoji prirodni lek koji može da pomogne slaboj i tankoj kosi, tj. da je regeneriše.

Ukoliko imate problema sa opadanjem kose, najbolje je da spas pronađete u prirodi, tako što ćete napraviti delotvoran šampon od samo nekoliko sastojaka koji se mogu kupiti na svakoj pijaci ili u bilo kojoj zdravoj hrani.

Sastojci:

3 vezice lišća koprive
2 kašičice kokosovog ulja
2 kašičice kurkume u prahu
1 šolja jabukovog sircćeta
1 kašičica sode bikarbone

pranje kose
Shutterstock 

Priprema:

Da biste napravili ovaj šampon, potopite lišće korpive u ključalu vodu, a zatim ostavite da se ohladi, pa procedite. U vodu od koprive dodajte sve ostale sastojke i dobro sjedinite dok ne dobijete penastu smesu. Nanesite na kosu, umasirajte u vlasište, a zatim ostavite da deluje 5 minuta. Nakon toga temeljno isperite.

susenje kose
Anna Bizon/Gpoint Studio 

Zašto je ovaj šampon dobar?

Od davnina je poznato da kopriva sprečava opadanje kose, jača vlasi, reguliše masnoću i daje sjaj kosi, dok hladno ceđeno kokosovo ulje hidrira i obnavlja oštećene vlasi, a kurkuma obezbeđuje esencijalne vitamine koji su joj potrebni za rast.