Mnoge žene često pred dilmemom kada treba da menjaju frizuru, a pogotovo kada žele da skrate šiške. Rezultat često ne zadovolji očekivanja, a mnogima najteže pada stilizovanje istih.

Iako se šiške čine potpuno pariskim, ovaj izgled nije popularan samo kod Francuskinja. Bez obzira na poreklo, ovo je frizura koja izgleda neverovatno šik i postaje sve popularnija u beauty krugovima.

Šiške frizuri daju jednu sasvim novu dimenziju frizuri i licu, čine pogled malo misterioznijim i zavodljivijim, a to potvrđuju i poznate žene koje nose šiške.

Ukoliko priželjkuje malu promenu u frizuri u vidu šiški, pre nego što ih skratite, obratite pažnju na sledećih 9 stavki kako na kraju ne biste zažalili zbog takve odluke.

1. Uverite se da li ste spremni za promenu

Pre nego što se odlučite za šiške, uverite se da ste spremni za promenu. Savršen izgled šiški može se postići svaki dan, ali to zahteva puno truda i nege. Stoga, pre nego što krenete u poduhvat skraćivanja šiški, uverite se da je to stil koji zaista želite i da ste spremni da se posvetite njihovom održavanju kako bi uvek izgledale besprekorno.

Uverite se da li ste spremni za promenu frizure koja uključuje šiške.
Sipa USA / ddp USA / Profimedia 

2. Šiške imaju svoje prednosti

Jedna od najvećih prednosti šiški na dugoj kosi jeste to što nekad možete da operete samo njih umesto cele kose i tako instant dobijete svežiji izgled kose. Praktično, zar ne?

3. Birajte šiške prema stepenu održavanja

Dobro razmislite pre nego što se odlučite za izuzetno kratke šiške, jer je njihovo održavanje znatno teže nego u slučaju onih dužih. Ipak, svakako je dobro znati da kraće šiške najbolje pristaju ovalnom, srcolikom i okruglom obliku lica.

4. Posavetujte se sa frizerom o obliku

Pažljivo razgovarajte sa svojim frizerom o odabiru tipa šiški koji će najviše odgovarati vašem obliku lica i istaći osobine koje želite da naglasite. Na primer, duže šiške mogu skrenuti pažnju na vaše obraze ili nos i „omekšati” vaše lice.

Duže šiške mogu skrenuti pažnju na vaše obraze ili nos.
printscreen/instagram 

5. Duže šiške su lake za održavanje

Ako ste generalno veoma privučeni izgledom Francuskinja i mami vas odluka da nosite šiške, ali još uvek niste sasvim sigurni, preporučujemo vam da se odlučite za duže šiške. Njih ćete mnogo lakše održavati, a vašem izgledu daće nonšalantnu, šik notu.

6. Razmislite da li imate vremena za stilizovanje šiški

Ako vaša prirodna kosa ne izgleda onako kako biste želeli (npr. kovrdžava je, a ne prava), ili je izuzetno gusta i suva, održavanje i nega šiški može potrajati. Zato dobro razmislite da li ujutro imate vremena i strpljenja za stilizovanje. Ovo je pogotovo važno u slučaju da imate dugu kosu, pošto njoj inače treba daleko više vremena za oblikovanje od kratke ili srednje dužine.

7. Nakon šišanja šiški, frizera ćete češće posećivati

Imajte na umu i to da ćete, ako skratite šiške, morati mnogo češće da idete kod frizera na korekcije. Zapamtite da su kuhinjske makaze u ovom slučaju strogo zabranjene!

Ukoliko skratite šiške, mnogo češće ćete posećivati frizera nego inače.
screenshoot/instagram 

8. Proizvodi za negu šiški su ključni

Kovrdžava kosa može izgledati sjajno sa šiškama, ali prvo se uverite da imate prave proizvode za oblikovanje kose da biste bili sigurni da će krajnji efekat biti onakav kakav želite.

9. Inspiraciju pronađite među poznatim ličnostima

Pre nego što se ošišate, pronađite inspiraciju od poznatih dama. Pogledajte kako poznate ličnosti koje imaju sličan oblik lica poput vas nose šiške. Članak iz časopisa ili slika na Instagramu će pomoći frizeru da u potpunosti razume efekat koji pokušavate da postignete.

Nadamo se da ste sada spremniji na promene i da ćete se ipak usuditi da šiškama date šansu, a ukoliko ste još uvek bojažljivi - uvek možete isprobati umetak šiški i tako se 100% uveriti.