TRENUTNO NAJPOPULARNIJA FRIZURA NA SVETU: Nose je snažne žene, a transformiše se u tren oka

Bob frizura godinama unazad predstavlja jednu od najpopularnijih na svetu.

dženifer lopez jedno vreme nosila je bob frizuru
Instagram 

Bob frizura je simobl ženske nezavisnosti koji je pre stotinjak godina predstavio je vizualni simbol velikih socioloških i kulturnih promena.Od Kleopatre, Koko Šhanel, sve do Grete Garbo i Ane Vintur, bob već vekovima predstavlja oznaku snažnih žena!

Uvek će nas podsećati na hrabre dame koje su upravo ovom frizurom pokazale drskost i prkos muškarcima i društvenim normama šišajući svoje duge uvojke.

Naime, slava kraće bob frizure uporedna je s jačanjem feminističkog pokreta i nagoveštaj vremena u kojima će početi borba za jednaka prava. Prolazila su vremena kada su žene morale sakrivati kosu ispod šešira i perika, a kao alternativa razvio se bob koji je slavio njihovu nezavisnost i jednakost!

Bob frizura je simobl ženske nezavisnosti
Shutterstock 

Premda je kroz istoriju doživela mnoge varijacije s modernističkim detaljima, bob frizura je uvek percipirana kao ženstvena i seksi. Ne čudi stoga što joj mnogi tepaju da je bezvremenska frizura za prošlost, sadašnjost i budućnost.

Ravan, kratak, talasasti ili poludug... samo su neke od opcija! Bob frizura važi za frizuru koja se vrlo lako održava i stilizuje, može se nositi na razne načine i na svaki tip kose.

bob frizura popularna je decenijama unazad
Instagram 

Ipak, postoji zamka koju je važno izbeći! Podatak o tome kako je reč o univerzalnoj frizuri koja sjajno pristaje svim oblicima lica nije tačan. Ključno je sarađivati s frizerom kako bi zajedno stvorili oblik koji najbolje odgovara pojedinom obliku lica i tipu kose.

Na primer, mekši oblici i lagana gradacija prigodniji su za one koje krasi kovrdžava i talasasta kosa, dok se žene s ravnom kosom mogu odvažiti na oštriji luk koji može doprineti dramatičnoj promeni izgleda

bob frizura ne pristaje svima, te se posvaetujte s frizerom ukoliko želite promenu
Instagram 

Trenutno najpopularnije vrste boba je klasični bob srednje dužine i lob, duža verziju asimetričnog boba koji seže do ramena ili tik iznad njega. 

Kao još jedan argument zašto se odlučiti na bob frizuru, stilisti za oblikovanje kose navode kao je reč o najbezbolnijem prelazu s duge na kratku kosu te optimalnoj soluciji za sve one koji priželjkuju transformaciju izgleda bez drastičnih rezova. Bob frizure uspešno dokazuju kako kratka kosa može biti voluminozna, ženstvena i seksepilna, a u galeriji u nastavku teksta izdvojili smo najbolje verzije:.

Instagram, screenshoot/instagram Najmodernija frizura

 Popularnoj frizuri nije odolela ni Nikol Šerzinger, a kako ona nosi bob pogledajte u nastavku:

NI ONA NIJE ODOLELA NAJPOPULARNJEM TRENDU SEZONE: Nikol Šerzinger nosi frizuru koja u trenu smanjuje godine Instagram/nicolescherzingerOvo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši