RAZMIŠLJATE O NOVOJ BOJI KOSE? Pre nego što odete kod frizera, trebalo bi da obratite pažnju na OVE DETALJE

Ukoliko razmišljate o promeni i farbanju kose, donosimo detalje na koje biste trebali da obratite pažnju

Osim prirodne boje kose, obratite pažnju i na boju tena i boju očiju.
Instagram 

S dolaskom toplijih dana, mnoge žene razmišljaju o promeni boje kose. Ukoliko se i vi dvoumite da ofarbate vašu kosu, pre svega uzmite o obzir svoju prirodnu boju kose.

Osim prirodne boje kose, obratite pažnju i na boju tena i boju očiju. Ako vaš ten ima zlatne ili žućkaste podtonove, verovatno će vam odgovarati tople nijanse. Ako je vaš ten rozikast i bledunjav, bolje će vam, pristajati hladniji tonovi.

Ako se ne možete odlučiti u koju bi kategoriju spadao vaš ten, proučite garderobu u svom ormaru. Dobro pogledajte koje boje najčešće nosite. Ako volite neutralne boje poput bež, sive, bele, bež ili mornarsko plave, verovatno vam odgovaraju svetliji tonovi kose.

Ako je većina vaše odeće jarkih boja poput smaragdno zelene, ljubičaste, plave, ružičaste ili žute, verovatno će vam bolje pristajati hladniji tonovi.

Svetlo smeđa boja kose, poput one Mirande Ker, jedna je od najzahvalnijih boja u koju se možete ofarbati. Osim ako ste prirodno izrazito svetli, tada biste mogli imati problema s izrastkom.

Boja kose Mirande Ker je zahvalna za održavanje
Instagram 

Crvene boje kose jako su popularne, ali ne pristaju svakome. Dobra stvar je što postoji jako puno nijansi između kojih možemo birati.

Žene toplih tonova tena i tamnije puti najbolje će izgledati sa zlatno bakrenim tonovima, a blede osobe bolje će izgledati s rubin crvenom ili grimiznom crvenom. Za koju god se nijansu crvene odlučili, imajte na umu da se crveni tonovi najbrže ispiraju i da je crvena boja najteža za održavanje.

Ako volite da koristiti proizvode za oblikovanje na bazi topline, crvena nikako nije boja za vas. Ona je osetljiva, lako se ispira i bledi, pa treba izbegavati sve što je oštećuje - sunce, preterano pranje i proizvode za oblikovanje.

Crvena kosa se veoma lako ispira
Instagram 

Plavih boja kose postoji toliko da bismo mogli pisati samo o njima. Ima ih toliko da ne postoji osoba kojoj ne pristaje barem neka nijansa plave. Važno je samo da svako ko je obožavatelj plave kose pronađe idealnu nijansu.

Osobama svetlih očiju i puti najbolje će pristajati plave nijanse slične njihovom tonu kože - pepeljasti, pastelni i kremasti tonovi. Osobama koje prirodno imaju bledi ten i tamnu kosu, poput Gven Stefani, najbolje će odgovarati zlatni, medeni i karamel tonovi. Ali, kao što smo videli na Gven, i platinasta plava uz takav ten može izgledati sjajno!

Gven Stefani godinama ima plavu kosu
Xavier Collin/Image Press Agency / The Mega Agency / Profimedia 

Kao i kod crvene boje, svako ko se odluči na plavu kosu mora biti spreman na zahtevno održavanje. Plavuše će se morati farbati barem jednom u šest nedelja kako bi izbegle izrastak i vratile živost boji.

Ako vam je to prezahtevno, radije razmislite o boji kose koja je bliža vašoj prirodnoj ili o pramenovima.

Kako prekriti sede i zalizati kosu sa gelom za obrve TikTok/lillyvanbrooklyn

IZVOR: Cosmopolitan.hr

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši