Proleće možda još nije na vidiku, ali to ne znači da ne možemo razmišljati o trendovima koji nas čekaju s dolaskom toplijih dana.

U fokusu su uvek oni vezani za kosu, pogotovo sve genijalne nijanse rezervisane za prolećnu sezonu. Ovog puta u prvom planu našla se nijansa sunny girl blondekoja već sad dominira društvenim mrežama, a super je rešenje za novu sezonu, pogotovo ako tražite osveženje.

Stručnjaci kažu kako ih pomalo iznenađuje broj klijentkinja koje traže baš ovakve, svetle nijanse. Žene žele da naprave odmak od dosadašnje frizure i istaknu se u moru sličnih plavih nijansi, kažu profesionalci pa je naglasak stavljen na upečatljivu i raskošnu nijansu sunny girl blonde.

Reči frizera potvrđuju i pretraživanja na društvenim mrežama. Tako hashtag #blondetransformation ima više od 8,4 miliona pregleda na TikToku, a pretraživanje "kako bih izgledala s plavom kosom" na Googleu je poraslo za 80%. 

Nijansa se opisuje kao osunčana jer ima zlatne podtonove, zlatna je i jarka, baš poput sunca, pojašnjavaju frizeri. Kao i uvek kod bojanja u plavo, postavlja se pitanje oštećenja kose.

Stručnjaci kažu da su klijentkinje svesne šta prelazak u plave nijansi nosi, a preporučuju pojačanu negu kose, kako u salonu, tako i kod kuće, s kojima će kosa i dalje ostati zdrava, sjajna i glatka.

Uz ovu boju kose najlepše idu blagi talasi, a kako ih možete postići pogledajte u nastavku:

KRUPNE LOKNE PO KOJIMA JE PREPOZNATLJIVA DŽEJ LO: Evo kako da ih napravite kod kuće, bez pomoći frizera TikTok/olivia.caputo/alysilverio