Lepa i negovana kosa je imperativ za svaku ženu, ali i muškarca. Neretko se priča da se samopouzdanje, naročito muškarca, bazira upravo na stanju kose. Zato kosa predstavlja jedan on najvažnijih elemenata naše ličnosti.

To ni ne primećujemo dok je ne izgubimo. Tek kada se proredi shvatimo značaj kose za naše samopouzdanje i onda pohrlimo za svim proizvodima na koji piše da su namenjeni za rast kose.

Postoje mnoga dobra ulja za kosu, a znate li da su ovih 7 najbolji u ubrzavanju rasta kose i održavanju kose zdravom i sjajnom?

Što je najbolje od svega, potpuno su prirodna i lako se pronalaze u radnjama! 

U nastavku saznajte koja su najbolja!

Ricinusovo ulje za brži rast kose

Ricinusovo ulje je efikasno za hidriranje dlake, utiče na rast kose i sprečava gubitak kose. Ovaj proizvod je pogodan podjednako i za muškarce i za žene. Žene mogu patiti od gubitka kose, a to je često uzrokovano hormonskom neravnotežom.

Ricinusovo ulje će obuzdati gubitak kose i uticati na rast kose. To je jeftino i efikasno rešenje, a može se pomešati sa nekoliko drugih sastojaka kako bi se dobio sjajan sastojak za rast kose.

Ricinusovo ulje će obuzdati gubitak kose i uticati na rast kose.
Shutterstock 

Kokosovo ulje za rast kose

Ne radi se samo o sprečavanju oštećenja kose nego i stimulisanju zdravije i jače kose. Ponekad, način na koji koristite kokosovo ulje mnogo je važan. Mnogi ljudi tvrde da različiti načini korišćenja kokosovog ulja za kosu, kao što su hidratantna krema ili balzam, proizvode različite rezultate.

Bez obzira na to, ako koristite kokosovog ulje za brži rast kose, zagravanje će uvek pomoći da produži učinak kokosovog ulja za rast kose za bolji rezultat.

Dovoljno je pre pranja kose umasirati kokosovo ulje u teme i sačekati minimum 30 minuta, a zatim regularno oprati kosu.

Čičkovo ulje za brži rast kose

Ovo ulje se koristi za rast kose, kao i za celokupnu negu kose. Čičkovo ulje za rast kose pomaže u hidrataciji vlasišta i kože glave. Veoma uspešno kosi vraća snagu, elastičnost i sjaj. Dovoljno je pre pranja bogato ga naneti na suvu kosu, ostaviti da stoji 15-20 minuta a zatim isperati i oprati šamponom.

Čičkovo ulje za rast kose pomaže u hidrataciji vlasišta.
Unsplash/ CRYSTALWEED cannabis 

Maslinovo ulje za rast kose

Maslinovo ulje je najbolji prijatelj isušene kose, naročito zbog letnjih faktora kao što su delovanje sunca i morske vode. Kad vam je potrebna dodatna nega, nanesite ulje na kosu i vlasište, a onda umotajte toplim peškirom Nakon pola sata operite kosu blagim šamponom.

Jedna od najvećih prednosti maslinovog ulja je da može sprečiti, čak i izlečiti gubitak kose. Ukupno zdravlje kože glave takođe ima koristi od maslinovog ulja. Zdrav skalp podrazumeva zdravu kosu.

Brahmi ulje za rast kose

Ovo sjajno ulje za rast kose je potpuno zaludelo ceo svet.
Sasvim je dovoljno da dva puta nedeljno utrljavate brahmi ulje za rast kose u kožu glave. Nežno masirajte oko 10 minuta. Ostavite da stoji neko vreme i da upija sve blagodeti ovog sjajnog ulja za rast kose. Možete da isperete nakon pola sata, a ako vam ne smeta, ostavite tokom dana.

Brahmi ulje za rast kose je potpuno zaludelo ceo svet.
Unsplash/Christin Hume 

Ukoliko izlazite iz kuće tokom dana, možda je bolje da ostavite masažu za večernje sate, jer svakako se i najbolji efekat postiže ako se ulje utrljava uveče pre spavanja i ostavi tokom noći da deluje. Ujutro operite kosu šamponom bez sulfata.

Ulje ruzmarina za rast kose

Ulje ruzmarina efikasno utiče na rast kose i koristi se vekovima od strane mnogih kultura za tu svrhu. Neki tvrde da ulje ruzmarina nema sposobnost da utiče na rast kose, ali mnogi i dalje koriste ulje ruzmarina u pokušaju sprečavanja ćelavosti i gubitka kose. Ruzmarinovo ulje se destiluje iz lišća ruzmarina.

Ulje ruzmarina efikasno utiče na rast kose.
Shutterstock 

Ulje lavande za rast kose

Ulje lavande hrani i vlaži kosu. To ga čini idealnim za tretiranje suvih, krhkih krajeva kose i za smimulisanje rasta kose. Ulje lavande za kosu možete napraviti sami kod kuće.

Stavite 2-4 šoljice cvetova lavande, stabljike i listove u veliku staklenu posudu. Napunite uljem, ostavljajući malo prostora na vrhu. Zatvorite sa čvrstim poklopcem i ostavite na toplo mesto da stoji 2-3 dana; povremeno protresite. Procedite smesu i zamenite svežim biljnim materijalom; ponovite 2 ili 3 puta.

Čuvajte ulje lavande u tamnoj boji stakla do jedne godine.

A u nastavku otkrijte trik za veći volumen:

Trik za veći volumen u kosi TikTok/laurenloois