NAJBOLJA PRIRODNA ULJA ZA SVAKI TIP KOSE: Saznajte koja će vam oporaviti, a koja dodatno uništiti kosu

U zimskoj periodu bilo bi dobro početi sa korišćenjem prirodnih ulja za kosu, a evo koje najbolje odgovara vašem tipu kose.

Ulje koštica kajsije je najbolje za normalnu i gustu kosu.
Shutterstock 

U zimskom periodu posebno treba obratiti pažnju na negu kose, jer hladan vazduh i vetar napolju, kao i parno grejanje u kući dodatno mogu da dovedu do njenog isušivanja.

Sigurno ste već čuli za prednost prirodnih ulja za negu kose, a ona zaista mogu da urade čuda.

Nahraniće dlaku i vratiti potrebnu hidrataciju koži glave, zbog čega će vaša kosa zablistati. Ovo su najboljih 8 ulja prema tipu vaše kose koje bi bilo dobro da uvrstite u negu.

Ricinusovo ulje

Ricinusovo ulje je najbolje rešenje za isušen skalp, jer deluje kao izrazito jako hidratantno sredstvo i pojačava rast kose. Ako je intenzivno opadanje kose vaš glavni problem, ovo ulje će se pobrinuti za njen ponovni rast i jačanje. Umasirajte ga u kožu glave i ostavite preko noći. Ujutro ga operite običnim šamponom. Jednom nedeljno sprovodite ovaj tretman i primietićete poboljšan kvalitet kose već za nekoliko meseci.

Ulja za kosu hrane dlaku i vraćaju potrebnu hidrataciju koži glave.
Shutterstock 

Kokosovo ulje

Ovo ulje je najdelotvornije i najčešće se preporučuje kao prirodni tretman za negu kose. Osim što umiruje vlasište ono i otklanja posledice štetnog delovanja smoga i UV zraka. Kokosovo ulje može da regeneriše kosu čije je zdravlje narušeno stalnim bojenjem i hemikalijama. Ako sanjate masažu glave, blago ugrejano kokosovo ulje je idealno za to. Dakle, ako imate jako oštećenu i isušenu kosu najbolji izbor za vas je organsko rafinisano kokosovo ulje koje možete kupiti u svakoj prodavnici zdrave hrane. Za inzvaredne rezutate, pratite uputstva kako koristiti kokosovo ulje.

U negu kose tokom zime neophodno je uvrstiti prirodna ulja.
Shutterstock 

Ulje nane

Dobra cirkulacija i protok krvi kroz glavu do vlasišta je od izuzetne važnosti za zdravu i gustu kosu. Ulje nane će se pobrinuti za ovo i osigurati dovoljno kiseonika. Rezultat će biti čvrsta i gusta kosa.

Ulje jojobe

Ovo ulje odgovara svim tipovima kose, a poznato je po tome što leči suve i ispucale vlasi.

Limunovo ulje

Ako imate masnu kosu, onda je ulje ovog citrusa idealno za vas. Odlično je i za borbu protiv peruti, vaški i upale temena. Nanosite ga jednom nedeljno i držite sat vremena na vlasištu, a zatim operite blagim šamponom.

Organska ulja jačaju i revitalizuju kosu.
Shutterstock 

Bademovo ulje

Bademovo je ulje bogato omega-3 i omega-6 masnim kiselinama, koje su poznate po tome što jačaju i revitalizuju kosu. Masirajte vlasište i glavu ovim uljem dva puta nedeljno kako biste pojačali rast kose

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje je najbolji prijatelj isušene kose, naročito zbog letnjih faktora kao što su delovanje sunca i morske vode. Kad vam je potrebna dodatna nega, čak i posle kvašenja kose u hlorisanoj vodi bazena, nanesite ulje na kosu i vlasište, a onda umotajte toplim peškirom Nakon pola sata operite kosu blagim šamponom.

Ulje čajevca

Ovo ulje takođe odgovara osobama s masnom kosom jer kontroliše stvaranje sebuma, masnoće na vlasištu, ali istovremeno vraća vlagu kosi. Čajevac je dobro rešenje i za perut, a nekoliko kapi možete kombinovati s maslinovim uljem kako bi vam kosa bila blistava i nahranjena.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši