Zima dosta utiče na našu kosu. Čak i najzdravijoj kosi centralno grejanje, klima uređaji i zagušljive prostorije izvlače vlagu.

Pored toga, tokom zime koža glave postaje suvlja, kosa naelektrisana, polako počinje da gubi sjaj i lepršavost. Glavni krivci su hladan vazduh napolju i zagrejane prostorije, ali i vunene kape i zimska masivna odeća.

Upravo zbog nepogodnih uslova po našu kosu, više pažnje bi u ovom periodu trebalo obratiti na njenu intenzivniju negu.

Preparate za negu kose možete pronaći i u kuhinji.
Shutterstock 

O nezi kose se vrlo često piše, podsećaju nas zašto je potrebno negovati kosu, obrni-okreni sve manje više poznato.

Ipak, postoji tu jedan prirodni sastojak za koji nije potrebno da idete do apoteke ili drogerije po skupe preparate, jer ga sigurno već imate u kući, a ukoliko to nije slučaj cena 250gr proizvoda je oko 300 dinara, a uvek možete kupiti i manje kesice.

Reč je o moćnom medu koji je zbog visokog sadržaja aminokiselina odličan ze regeneraciju suve i oštećene kose.

Šećeri pomažu da vlas postane sjajna i glatka, a tanini joj obezbeđuju prirodan sjaj. Osim toga, med ima antibakterijsko dejstvo, pa je zato idealan za osetljivu kožu glave.

Med je odličan za regeneraciju suve i oštećene kose.
Unsplash 

Pored toga, ukoliko vam je kosa oštećena i bez sjaja, maska od meda i maslinovog ulja je pravo rešenje za vas.

Kašičicu meda pomešajte sa maslinovim uljem i nanesite na kosu, pa kada odstoji 15 minuta (10 minuta više za jako oštećene pramenove), operite šamponom.

Med sadrži sve što je kosi potrebno, glavni sastojci su vitamini E i B koji leče kožu glave i pospešuju rast, a jačaju kvalitet kose i tako utiče na njen rast.