Na prvoj polufinalnoj večeri "Pesme za Evroviziju" veliku pažnju privukao nastup Konstrakte sa pesmom "In corpore sano", a stihovi kojima pesma počinje svima ovog jutra odzvanjaju u glavi.

"Koja li je tajna zdrave kose Megan Markl? Koja li je tajna?

Konstrakta je u finalnoj večeri odnela pobedu, te će Srbiju predstavljati na Evroviziji u Torinu, a s obzirom na to da svi bruje o kosi Megan Markl, pronašli smo savete njenog frizera koje možete da primenite već dabas...

Džordž Nortvud, koji je zadužen da kosa Megan Markl u svakom trenutku izgleda fenomenalno, otkrio je jednom prilikom koji su ključni koraci kada je reč o negovanju kose.

Pravilna nega je naročito bitna u zimskim mescima, jer je u ovom periodu ona izložena vetru, suvom vazduhu usled grejanja i drugim spoljašnjim faktorima. To sve je čini lomljivom i gubi se sjaj. Ako poštujete ovih šest pravila, kosa će u svakom trenutku izgledati negovano...

1. Izbegavajte feniranje na ravno

"Ja sam lično uvek sa lokne i opušteniji izgled. Kada se kosa uvije ona izgleda lepše, sjajnije i zdravije. Na ravno isfenirnanoj kosi se vide svi nedostaci, zato su blagi talasi mnogo bolje rešenje", kaže Džordž.

Koja li je tajna zdrave kose Megan Markl
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

2. Pranje kose

Većina ljudi zapravo ne očisti u potpunosti kosu kada je operu, pa kosa završi prekrivena nekom vrstom filma koji vremenom dovodi do nedostatka sjaja. Šamponiranjem dva puta prvim pranjem uklanjate višak prljavštine, a drugim pranjem je tek zapravo očistite.

Kako oprati kosu pravilno?

Prema Nortvudu, prva i najveća greška koju većina žena čini je korišćenje previše šampona. “Duplo pranje kose ne znači da treba koristiti više šampona, upravo suprotno. Poenta je u duplom ispiranju. Uz to, većinu tipova kose najbolje je prati svaka dva do tri dana, a za one dane između pronađite kvalitetan šampon za suvo pranje”, objasnio je stilista.

Šamponiranjem dva puta prvim pranjem uklanjate višak prljavštine, a drugim pranjem je tek zapravo očistite.
Shutterstock 

3. Koristite suvi šampon da bi kosa izgledala gušće

Suvi šampon je odličan za one žene koje imaju tanku kosu. Suvi šampo daje kosi teksturu i činije vizuelno gušćom. Džordž naglašava da ipak sa ovim proizvodom ne treba preterivati, jer može da isuši kosu. Koristite ovaj trik u posebnim prilikama.

4. Izbegavajte upotrebu pegle za kosu

Pegle mogu uzrokovati nakupljanje statičkog elektriciteta u kosi i ukloniti sve prirodno iz izgleda. Ravna kosa može stvoriti beživotan izgled.

Frizer Megan Markl savetuje da izbegavate peglu za kosu kad god možete
Shutterstock 

5. Što češće koristite maske za kosu

"Redovna upotreba hranjivih maski za kosu će oživeti kosu i vratiti joj sjaj. Preporuka je da se koriste jednom nedeljno, a najbolje bi bilo da to budu one koje u svom sastavu sadrže arganovo ulje", tvrdi on.

Megan redovno koristi masku za kosu
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

6. Ispucali vrhovi

Negovanje ispucalih vrhova uljima, serumima i kremama je najbolji način da ih sakrijete – ti proizvodi deluju kao lepak, zaglađujući ispucale vrhove i dajući kosi negovan izgled. Još jedan savet za sve žene koje ravnaju kosu.

"Ako želite izravnati kosu i upotrebiti ulje, stavite ulje nakon 'peglanja'. Ako ispeglate kosu nakon upotrebe ulja, ona će izgoreti kao vruće ulje u tiganju. Doslovno ćete ispržiti kosu", upozorio je Nortvud.

Shutterstock, JosiahW / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia Kako bivša vojvotkinja neguje kosu