TRENDI PRAMENOVI KOJE ĆE SVI NOSITI 2022.: Nisu zahtevni za održavanje, a izgledaju super moćno

Konturisanje kose vraća se na velika vrata.

Boje kose koje nosimo 2022.
Instagram 

Do sada ste sigurno upoznati s konturisanjem lica, tehnikom šminkanja koja postoji već decenijama, ali je nedavno popularizovana zahvaljujući slavnim damama poput Kim Kardašijan i njenog šminkera Maria Dedivanovića.

Poenta je u korišćenju svetlih i tamnih nijansi za isticanje određenih crta lica kako bi se postigao što definisaniji izgled. U suštini, konturisanje je stvaranje efekta senke i svetla, a ove godine to se primenjuje i na trendove za kosu. Naime, konturisanje kose najnoviji je trik za farbanje koji će postati popularno 2022. godine.

‘MONEY-PIECE’ TREND SE VRAĆA, ALI S MODERNIM PREOKRETOM

Konturisanje kose podseća na ‘money-piece’ pramenove, trend koji je bio popularan u 2021. godini po tome što uokviruje lice. Zvezde kao što su Hejli Biber, Džej Lo i Bela Hadid isprobale su ‘money-piece’ trend iz 90-ih, koji se ponovo vratio na sam vrh popularnosti. Međutim, umesto da se kreiraju samo krupni pramenovi uz lice, konturisanje kose odlazi korak dalje. 

Umesto pramenova samo na prednjim delovima kose, oko lica, koji kreiraju oštar kontrast, konturisanje stapa boju s ostatkom kose, što rezultira mnogo mekšim izgledom. Takođe, za konturisanje se koristi samo jedna ili dve nijanse svetlija boja od prirodne boje kose.

Za koga je dobro konturisanje kose?

Još jedna prednost trenda konturisanja kose je to što nije komplikovan za održavanje. Neće zahtevati česte popravke kao što bi to zahtevale neke druge tehnike izrade pramenova, a budući da je toliko dobro stopljen s ostatkom kose i prirodnog je izgleda, lepo će i izrasti. To je uvek bonus tokom onih užurbanih meseci kada jednostavno nemate vremena da idete često u salon.

Konturisanje kose obožavaju mnoge slavne dame
Instagram 

Konturisanje kose može odlično izgledati na različitim dužinama, bojama i teksturama kose, što ga čini jednim od najuniverzalnijih trendova. Ako planirate da ga isprobati svakako ponesite puno fotografija sa sobom kako biste svom frizeru mogli pokazati što tačno želite.

Imajte na umu da je ovo posebno dobar odabir tehnike farbanja za sve one koji često prevrću kosu ili ju sklanjaju od lica. Naime, mekši kontrast između boje kose i tona kože, podiže i posvetljuje lice. Ovaj trend se smatra jednim od najlaskavijih trendova u farbanju kose ikada.

Konturisanje je idealno za one koji stalno sklanjaju kosu s lica
Instagram 

Krupne lokne najlepše ističu ovakve nijanse, a kako ih možete psotići, pogledajte u nastavku:

KRUPNE LOKNE PO KOJIMA JE PREPOZNATLJIVA DŽEJ LO: Evo kako da ih napravite kod kuće, bez pomoći frizera TikTok/olivia.caputo/alysilverio

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši