Svetski frizeri i stilisti i ove godine predstavili su niz genijalnih prolećnih frizura u kojima ćemo uživati, a ako je suditi po njima, trendi frizure će biti ili ultra elegantne ili ultra ležerne.

Takođe, iz mode ne izlazi popularno deljenje kose po sredini! Među ležernim frizurama, izdvojile su se pletenice, a kakve ćemo sve stilove nositi u danima pred nama, otkrijte u nastavku...

Sleek i čvrste pletenice ostavljamo sa strane jer su ovog proleća u prvom planu jednostavne i ležerne pletenice koje su za čas gotove. Zbog toga smo posebno srećne s obzirom na to da nemamo uvek vremena plesti savršene pletenice, a za ovu frizuru nije potrebno veliko znanje o pletenju. Pletenice dolaze u različitim stilovima, ali jedna stvar je zajednička- što neurednije, to bolje!

S obzirom na to da se nastavlja trend deljenja kose po sredini, prolećni hit su najjednostavnije dve pletenice, takozvane 'pigtails' pletenice. One odlično stoje i sa šiškama, a nisu predviđene samo za dugu kosu.

Naime, ove 'Heidi' pletenice preslatko izgledaju i na kratkoj kosi. Takođe, ako nemate vremena da isplestete ni dve pletenice, složite kosu u jednu veliku, ležernu pletenicu i u kombinaciji sa sunčanim naočarima i velikim minđušama imate sjajan look! 'French braids' nisu zabranjene, ali je važno da ih napravite što opuštenijima.

U poslednje vreme se mogu primetiti i modni trendovi iz 1990-ih i ranih 2000-ih godina pa su tako i frizure koje su obeležile ova razdoblja nezaobilazne.

Ovog proleće veliki hit biće dve male pletenice koje uokviruju lice, a koje su vrlo jednostavne za pravljenje. Dovoljno je da podelite kosu po sredini i sa svake strane odvojiti mali deo kose odmah uz lice i isplestete pletenice. Ova frizura odlično izgleda na ravnoj kosi, ali je i hit na talasastoj jer pruža veću razbarušenost i ležernost.

Definitivno je reč o frizuri koja je idealna za one dane kada ne želite previše da se trudite, a opet želite da izgledate sređeno.