KAKO DA UBRZATE RAST KOSE? Frizerski stilista otkriva šta treba da primenite i kako treba da se šišate

Riki Volters, frizerski stilista otkrio je trik kako kosu treba da šišate ukoliko želite da vam brže raste

Do ovog videa verovatno niste znali koliko je sprej za zaštitu od toplote važan deo rutine nege kose usled korišćenja pegle ili figara.
Shutterstock 

Svi znamo da postoje preparati koji će vam ubrzati rast kose, ali možda niste čule da postoje i tehnike šišanja koje su možda i korisnije

Frizerski stilista Riki Volters, vlasnik je salona u Londonu savetuje da se odlučite za opušteniju šišanje ako želite nešto poput bob stila. Najvažnija stvar je da tražite slojeve - jer to takođe olakšava proces rasta.

Rezanje kose na slojeve i manje čvrste strukture znači da vaš bob može biti ostavljen da raste mnogo lakše nego težak, formalni moćni bob“, rekao je on za časopis "Glamour".

Iako je poznata činjenica da šišanje zapravo može ubrzati proces rasta, Riki savetuje da zadržite što je moguće više dužine tokom ovog privremenog podrezivanja.

Posle 6 meseci rasta trebalo bi da imate dovoljno kose, manje će biti slojevita, a više kao bob" pojasnio je.

Kosu šišajte u slojevima
Shutterstock 

Postoje i druge stvari koje možete učiniti da biste ubrzali rast kose. Jedan od saveta je da izbegavate korišćenje prekomerne toplote - jer povećanje temperature uzrokuje oštećenje vlakana vaše kose. Umesto feniranja, koristite peškir od mikrovlakana da upije vlagu nakon tuširanja.

Ako uvijate kosu činite to bez aparata koji greju kosu. Možete koristiti razne metode tokom noći, kao naprimer trik Negin Mirselini, influenserke s najlepšom kosom koja za uvijanje koristi kaiš od bademantila:

Uvijanje kose na kaiš bade mantila instagram/negin_mirsalehi

Frizerski stilista Riki Volters, vlasnik je salona u Londonu. savetuje da se odlučite za opušteniju šišanje ako želite nešto poput bob stila. Najvažnija stvar je da  tražite slojeve - jer to takođe olakšava proces rasta. „Rezanje kose na slojeve i manje čvrste strukture znači da vaš bob može biti ostavljen da raste mnogo lakše nego težak, formalni moćni bob“, rekao je on za časopis "Glamour".

Iako je poznata činjenica da šišanje zapravo može ubrzati proces rasta, Riki savetuje da zadržite što je moguće više dužine tokom ovog privremenog podrezivanja. „Posle 6 meseci rasta trebalo bi da imate dovoljno kose, manje će biti slojevita, a više kao bob" pojasnio je.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši