Lokne su se definitivno vratile na velika vrata, ali nažalost, nismo svi vični da dobijemo prelepe kovrdže i kosu punu volumena i van salona.

Da, presa i figaro jesu sjajan način da dođete do željenog rezultata, ali nisu dobri na duže staze. Bar ne ako želite da imate zdravu i dugu kosu.

Ili ukoliko nemate uvijač za kosu, a niste sigurni ni da biste dobro baratali s četkom i fenom, onda su opcija o kojoj možete razmisliti lokne napravljene uz pomoć dodatka na odeći.

Međutim, sada se na mrežama pojavio trik za postizanje raskošnih lokni koji vam ne treba ništa više od kaiša bademantila, a koji obećava sjajne rezultate kao iz salona i bujnu kosu kao da ste se upravo vratili sa feniranja.

Prvo napravite razdeljak po sredini i kosu podelite na dva jednaka dela. Prebacite je napred ako imate dužu kosu.

Uzmite kaiš i stavite ga na vrh glave tako da jedna polovina ide uz jednu stranu kose, a druga uz drugu. Polovinu kose zajedno s kaišem možete pokupiti šnalom kako vam ne bi smetali dok uvijate drugu stranu.

Lokne sa kaišem od bade mantila su odlična alternativa za stilizovanje frizure pomoću figara ili pegle.
Instagram 

S uvijanjem krenite od prednje strane, odnosno od čela. Uzmite pramen kose i obmotajte ga oko kaiša. Svaki put kada je vreme za novi krug dodajte novi pramen kose. Ponavljate postupak dok ne uvijete celu polovinu kose oko kaiša.

Od kose umotane oko kaiša oblikujte punđu. Isto uradite i s drugom stranom.

Ena Luna isprobala uvijanje kose kaišem bade mantila.
Instagram 

Ovaj trik isprobala je i influenserka Ena Luna koja je prepoznatljiva po uvek raskošnim loknama. Pohvalila se na Instagram Story-u da iako najčešće lokne radi u salonu, da je konačno pronašla alternativu kako da ima lepu i bujnu frizuru, bez odlaska kod frizera i bez gorenja kose vrućim preparatima.