Frizure sa šiškama su uvek popularne jer u potpunosti mogu promeniti vaš izgled i dati autentičan pečat, ali nisu svi toliko hrabrni na takvu promenu na kosi.

Zato više ne morate postavljati sebi ono večito pitanje, "ošišati šiške ili ne?" jer ukoliko se plašite da ćete se brzo predomisliti i jedva čekati da ponovo izrastu, danas donosimo jedan odličan trik s kojim možete videti jesu li šiške uopšte izbor za vas.

Sve što vam treba za ovu frizuru je nekoliko ukosnica i malo veštine, ali sve se lako postiže kada je ponovite nekoliko puta.

Trik je podelila frizerka na društvenoj mreži Instagram na kojoj broji više od 3,8 miliona pratilaca, a na svom primeru je pokazala kako uspešno napraviti "lažne" šiške.

Za početak naglašava kako je važno da su krajevi sveže ošišani i izgledaju zdravo. Jednom kad isprobate trik, videćete da je zaista jednostavan za kopiranje i da izgleda kao da ste stvarno skratili prednje pramenove.

Za početak, kosu je na prednjem delu razdvojila u V oblik i s tim pramenovima je stvorila lažne šiške. Sledeći korak je da taj deo kose "presavijete" na pola i očešljate, a pritom pripazite na željenu dužinu šiški. Kosu pričvrstite tankim ukosnicama koje su najsličnije boji vaše prirodne kose.

Za postizanje lažnih šiški potrebne su gumica i ukosnice u približnoj nijansi prirodne boje kose.
Instagram 

Ostatak kose stilizujte tako da se ne vide ukosnice, a to možete učiniti i vezanjem kose u visoku, messy punđu. Tako se nimalo ne vidi prelaz lažnih šiški, već izgledaju sasvim realistično. Punđu dodatno učvrstite ukosnicama, a ovakva frizura jedna je od onih koju možete isprobati za sutrašnji provod, pogotovo ako ste željni male promene.