6 NAČINA ZA ODRŽAVANJE ŠIŠKI DOK ČEKATE DA IZRASTU: Jednostavnim trikom dodajte im VOLUMEN i negujte na ovaj način

Period puštanja šiški može da prođe brže nego što ste očekivali uz primenu ovih saveta.

Period puštanja šiški može da prođe brže nego što ste očekivali uz primenu ovih saveta.
Instagram 

Najbolji način da pustite šiške da raste jeste ako istovremeno brinete da vaša kosa ostane negovana. Preporučuje se da ponekad posetite i salonske tretmane za kosu jer će vam trebati najmanje četiri meseca da šiške porastu.

I sami ste svesni da nakon što jednom skratite šiške - nema više povratka sve dok one ponovo ne izrastu, što može potrajati od četiri do šest meseci, kaže Suzan Vilijams, frizerka iz Vašingtona.

Na sreću, period rasta možda nije mizeran, ali morate imati plan. Najpre je važno da odredite koju vrstu šiški imate (u obliku zavesa, bočne, isprekidane, ravne...) da biste znali kako da se nosite sa njima. Prema frizerkinim rečima, šiške koje najteže izrastu su tupe ili bebi šiške, pa budite spremni da budete malo frustrirani jer nećete imati dovoljno dužine da ih drugačije oblikujete dok čekate da izrastu.

Bebi šiške su najteže za puštanje
Instagram 

Osim toga, ako imate prirodno kovrdžavu kosu, rast šiški može potrajati, ali se one mnogo lakše stapaju sa ostalim loknama.

Postoji mnogo jednostavnih i zabavnih načina za oblikovanje šiški dok čekate da one izrastu. Dve poznate frizerke podelile su šest najboljih načina za uspešan i brži rast šiški.

1. Održavajte kosu zdravom

Najbolji način da vam šiške izrastu jeste da održavate kosu negovanom. Preporučuju se tretmani kose u salonu, ali i, naravno, kod kuće. Nabavite neku umirujuću hidratantnu masku za vlasište koja će pomoći kosi da bude zdrava i snažna. S druge strane, ako je vaša kosa slaba, biće sklonija pucanju što može produžiti razdoblje izrastanja.

2. Odsecite sredinu šiški

Ovo možda zvuči kontraproduktivno, ali stručnjaci kažu da podrezivanje šiški zapravo pomaže da one izrastu. Tvrde da bi ih vaš frizer trebao ošišati između obrva ili tek malo da prođe makazama za stanjivanje kako bi ih proredio.

- Time će šiške lagano padati i početi poprimati oblik zavesa šiški. To takođe može uokviriti lice, naravno, zavisno od toga koliko su vam šiške dugačke- rekla je frizerka Pjetraj.

Najbolji način da vam šiške izrastu jeste da održavate kosu negovanom
Instagram 

3. Napravite pramenove kojima ćete uokviriti lice

Kada vam šiške dovoljno izrastu, Vilijams kaže da zamolite svog frizera da vam napravi pramenovi koji će uokviriti lice kako bi se šiške mogle neprimetno uklopiti u ostatak kose. Dodaje da će šišanje nekoliko kraćih, unutarnjih pramenova dati kosi dodatni volumen i podići celokupni izgled.

4. Dodajte malo teksture vrhovima

Vilijams kaže da će stilizovanje krajeva omekšati šiške i pomoći im da se stope s ostatkom vaše kose. Ona preporučuje korišćenje suvog šampona ili spreja za teksturu na korenu za podizanje kose i dodavanje volumena. Možete koristiti i lak za kosu srednje čvrstoće.

Profesionalni savet: Vilijams kaže da će nanošenje proizvoda u spreju odozdo dati čvršću teksturu.

Dok čekate da šiške porastu dajte im dodatan volumen
Instagram 

5. Pričvrstite ih uz lice ili prema nazad

Kad ste u nedoumici, pričvrstite šiške dalje od lica. Vilijams kaže da je šiške najteže oblikovati kada su vam 2 do 5 centimetara duže od početne dužine, pa kaže da ih sklonite s lica tako što ćete kosu oblikovati u rep, pletenice ili staviti ukosnice.

6. Pojačajte volumen

Drugi način da šiške ne padaju na lice dok čekate da porastu jeste da im date volumen. Vilijams kaže da će šiške imati više volumena i teksture ako ih podignete iznad kosti kod obrva, a da pritom zadržite dužinu. Pjetraj dodaje da je feniranje jako važno za svaku vrstu šiški te da kosu treba fenirati ispred lica i u suprotnom smeru, piše Real Simple.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši