Ukoliko imate problema sa opadanjem, stanjenom ili prosto samo retkom kosom, verujemo da ste isprobali raznorazne načine da ubrzate njen rast.

I u moru raznih efikasnih šampona, prirodnih sastojaka i drugih trikova za rast kose, možda niste znali da vam i jedan gedžet koji se koristi za masažu lica može pomoći u tome.

Naime, nauka kaže da gua ša kamen možemo da koristimo i za zdravlje i rast kose.

Gua ša i brži rast kose

Uprkos nedavnoj popularnosti, gua ša kamen zapravo nije nikakva novost u bjuti svetu. Naime, gua ša se koristio u Aziji još pre dve hiljade godina. Pored toga što je imao primenu u zatezanju mišića lica, gua ša se upotrebljavao i kod lečenja prehlada, ublažavanja hroničnog bola, respiratornih problema, kao i za jačanje imunog sistema.

Proces uključuje gua ša kamen i kombinaciju dugih i kratkih pokreta po koži kako bi se poboljšala cirkulacija. Iako se gua ša najčešće koristi za lice, ova kamen može da nam pomogne i pri rastu kose.

Naime, masiranjem skalpa poboljšava se cirkulacija, a samim tim vlasi dobijaju više kiseonika i drugih hranljivih sastojaka. Bolja cirkulacija podmlađuje folikule vlasi, utiče na njihov rast i sprečava rizik od opadanja kose.

Gua ša kamen je predviđen za zatezanje lica, ali i masažu temena za brži rast kose.
Freepik/ senivpetro 

Gua ša takođe stimuliše različite tačke na skalpu, što dovodi i do smanjenja tenzije i stresa. Najbolja stvar jeste što sve ovo možete da radite sami, kod kuće.

Savetuje se da skalp masirate dva do tri puta nedeljno, koristeći gua ša kamen ili gua ša češalj kao i serum za kosu.

Kako se masira koža glave uz pomoć gua ša?

Postavite gua ša duž linije kose i malim cik-cak pokretima nežno masirajte skalp. Nemojte pritiskati prejako kako ne biste oštetili folikule vlasi. Takvim pokretima prođite kroz ceo skalp, a za detaljniji prikaz pogledajte video ispod.