PREPARATI ZA BRŽI RAST KOSE U SAMO NEKOLIKO NEDELJA: Ispobajte moćne sastojke i gledajte kako kosa buja

Oni koji imaju problema s opadanjem kose, isprobali su različite domaće lekove kako bi ubrzali njen rast, a ovih 5 prirodnih preparata će poboljšati njeno stanje

Koja je vaša idealna frizura
Shutterstock 

Iako stručnjaci kažu da je normalan rast kose do 1 santimentar mesečno, te da u ovim zimskim mesecima kosa svakako sporije raste, postoje još neki faktori koji utiču na to zašto nemate frizuru kakvu želite.

Ipak nakon 30 godina života rast kose postaje usporeniji zbog različitih faktora kao što su hormonska neravnoteža, stres i nepravilna ishrana. Kosa pokazuje koliko su zdravi vaš um i telo.

Prirodni lekovi za rast kose

Na tržištu postoji bezbroj preparata koji su namenjeni jačanju kose, ali, poznato je da sadrže hemikalije koje, zapravo, mogu da izazovu mnogo više štete nego koristi. To znači da je na kraju najbolje da birate prirodne lekove za brži rast kose. Još bolja je činjenica da su ove vrste prirodnih proizvoda izuzetno jeftine i pristupačne, a većina sastojaka se može naći u kuhinji!

Nakon tridesete rast kose postaje usporeniji.
Shutterstock 

Aloe vera

Aloe vera pomaže u sprečavanju gubitka kose i jedna je od najboljih biljaka za rast kose. Kad se primenjuje direktno na kosu, ne samo da će sprečiti vašu kosu od opadanja, već će pomoći da vaša kose brže raste. Pored toga čini kosu mekom i glatkom.

Priprema:

Pomešajte dve kašike omiljenog šampona i jednu kašiku aloe vera gela. Dodajte kokosovo mleko i pola kašičice pšeničnih klica. Pomešajte sve zajedno i nanesite na kosu kao i obično.

Aloe vera su odličan prirodni preparat za brž rast kose.
Freepik 

Vitaminsko E ulje

Ovo ulje je s različitim antioksidantima. Ono ne samo da radi na povećanju telesne cirkulacije, već povećava cirkulaciju krvi u celom skalpu. Ako žudite za kosom koja je potpuno glatka i svilenkasta, jednostavno masirajte kožu glave ovim uljem i ostavite ga preko noći na kosi dok spavate.

Krompir

Krompir je bogat hranljivim materijama kao što su vitamini A, B, C, kalijum, gvožđe, kalcijum, fosfor. Zbog tog, krompir je odličan proizvod za rast kose koji se može postići pomoću posebne mešavine.

Priprema:

U činiji pomešajte sok od jednog krompira, jednu malu kašiku meda, malo vode i žumance. Pomešajte sve ovo zajedno i stavite na vlažnu kosu, ostavite oko pola sata. Kad prođe pola sata, operite kosu blagim šamponom. Ponovite ovaj postupak jednom sedmično kako bi vaša kosa ostala zdrava.

Krompir je delotvoran prirodni proizvod za rast kose.
Shutterstock 

Crni luk

Ova hrana je još jedna namirnica koja je izuzetno moćna za rast kose. Dok miris luka može biti izuzetno težak za mnoge ljude, to je nešto što ćete morati da prevaziđete ako želite da imate kosu koja je dugačka i lepa. Luk sadrži sumpor koji pomaže da se poveća formiranje kolagena u tkivima koja pomažu rast kose.

Priprema:

Iscedite sok od crvenog luka i nanesite ga direktno na kožu glave i ostavite oko pola sata, a zatim operite kosu blagim šamponom. Ovo je još jedan proces koji se može ponoviti jednom sedmično.

Isprobajte najbolje prirodne preparate za rast kose, odaberite koji je najbolji za vas i gledajte kako vaša kosa raste, buja, i češalj će se radovati!

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši