Talasaste frizure nikada ne izlaze iz mode, ali nakon odlaska iz frizerskog salona, fantastični uvojci mnogima nestanu već narednog dana. Talasastu frizuru možete napraviti i same kod kuće uz pomoć velike okrugle četke, a u nastavku otkrivamo nekoliko saveta s kojima će vaša frizura trajati duže od jednog dana.

Frizerski stručnjaci su za "Byrdie" dali par zlatnih saveta za stiliziovanje s kojima će isfenirana kosa i lagani uvojci trajati i nakon buđenja idućeg dana, čak do nekoliko dana.

Naime, pre svega bitno je da usavršite tehniku feniranja kad pričamo o stilizovanju kose kod kuće. Sve počinje od pranja kose, a frizeri savetuju upotrebu šampona-čistača kako bi kosa bila potpuno čista, a zatim i nanošenje regeneratora. Ne preskačite proizvode za stilizovanje kose koji će je zagladiti i pružiti joj sjaj.

Pre feniranja, kosu podelite u nekoliko delova, frizeri savetuju u osam, kako biste lakše i kvalitetnije isfenirali celu kosu. Preporučuju upotrebu okrugle četke i da, umesto otpozadi, što mnogi praktikuju, feniranje započnete na prednjoj strani.

Dalje, u rutinu nege kose ubacite i šampon za suvo pranje kose, ali nemojte preterivati.

Ako pripadate grupi žena čija se kosa vrlo brzo masti, nanesite šampon za suvo pranje na koren kose i pre nego je to potrebno, jer će on pomoći da se apsorbuju nečistoće pa ćete kosu duže moći da nosite raspuštenu.

Frizeri otkrivaju da kosu treba podeliti u 8 delova pre feniranja
Shutterstock 

Takođe, treba imati na umu da je manje više, pa nema potrebe sveže opranu kosu prekrivati šamponom za suvo pranje kose.

Osim šampona za suvo pranje kose, dobra ideja je da u rutinu nege kose ubacite i sprej za teksturu koji će "finiširati" izgled i omogućiti da frizura traje što duže. Takođe, treba imati na umu da je manje više, pa nema potrebe sveže opranu kosu prekrivati šamponom za suvo pranje kose.

Osim šampona za suvo pranje kose, dobra ideja je da u rutinu nege kose ubacite i sprej za teksturu koji će "finiširati" izgled i omogućiti da frizura traje što duže. Profesionalci veruju da uticaj na kosu može imati i jastučnica na kojoj spavamo pa savetuju odabir svilene koja će pomoći da isfenirana kosa ili talasi izgledaju sveže i drugi dan.

Nemojte kosu dirati često jer je na taj način prljate
Instagram 

Objašnjavaju kako nežna površina svilene jastučnice neće narušiti strukturu kose i probudićete se bez neželjenog "frizzy" efekta. Obratite pažnju i gde se kosa nalazi prilikom odlaska za spavanje - najbolje bi bilo da je iznad jastuka, umesto ispod glave i vrata jer će tako kosa bolje zadržati volumen ili talase. 

Za kraj, savet koji mnogima teško pada - kosu treba što ređe dirati i kroz nju prolaziti prstima jer se tako samo brže masti.

Zbog bakterija i nečistoće na rukama, kao i zbog prirodnog ulja, kosa se još brže masti ako je stalno popravljamo i nameštamo pa je ruke najbolje držati dalje od nje.

sveže opranu kosu ne treba prekrivati šamponom za suvo pranje kose.
Instagram