Ako imate problem sa suvom ili oštećenom kosom, domaća influenserka je dokaz da nije sve tako strašno kao što izgleda na prvi pogled.

Nisu makaze jedino rešenje, ali jedan deo mogu ključno da promene. Influenserka Mila Vujisić podelila je sa svojim pratiocima proverene savete iz prve ruke pomoću kojih je uspela da oporavi kosu čak i kada joj se činilo da rešenje ne postoji.

Naime, prvenstveno je dugu kosu drastično skratila, a zatim se odlučila za prirodna ulja za oporavak kose.

Ricinusovo ulje

Prvo na redu bilo je ricinusovo ulje koje joj dalo neverovatne rezultate u kvalitetu, poboljšanom sjaju i naravno oporavku i rastu kose.

Mila Vujisić pokazala stanje kose pre i posle korišćenja ricinusovog i kokosovog ulja.
Instagram 

"Ricinusiovo ulje koristim tako što ga nanesem na koren, utrljam dobro i ostavim da delujem minimum sat vremena, a po mogućstvu i celu noć. Ukoliko imate baš malo vremena možete naneti ulje, kosu malo ugrejati fenom, zatim staviti kesu preko, a potom umotati u peškir i tako držati 15-ak minuta. Tako se posešuje dejstvo!", otkrila je inače food blogerka koja deli i lifestyle savete na društvenim mrežama.

Kokosovo ulje

Pored ricinusovog koristi i kokosovo ulje, ali samo za krajeve kose.

"Kosa bude sjajnija i mekša. Kada odstoji na glavi, dobro isprati šamponom, zatim staviti balzam -nikako na koren glave i to je sve", napisala je Mila.

Koliko često se primenjuje ovaj tretman?

"Ako u proseku kosu perem 8-10 puta mesečno, ovo primenjujem oko 4-5 puta (ukoliko je moguće, slobodno više)".

Nakon saveta podelila je i par fotografija pre i posle, ali i izbliza trenutno stanje kose nakon redovnije upotrebe ove dobitne kombinacije ulja od koje je primetila da kosa neverovatno brzo raste.

Influenserka otkrila da je kosu oporavila ricinusovim ulje.
Instagram