S novom godinom dolaze i potpuno novi trendovi za kosu. Prevladavajući trendovi za kosu za 2022. godinu uključivaće brojne promene, ali će se i zadržati ono što je vredno.

Među ženama se većinom probudio onaj avanturitički duh koji ih tera da promene nešto na sebi, pa makar i boju kosu.

U svetu su se mnoge poznate dame koje su bile zaštitni znakovi svojih klasičnih boja odlučile na nesvakidašnje, vibrantne boje, te tako donele i nove trendove u salone.

Frizerka Hilari koja na TikToku redovno deli savete za kosu, prema svom iskustvu u frizerskom salonu, dala je pretpostavku trendova frizura i boje kose koji će dominirati u 2022. godini.

1. Veliki kontrasti boja

Glavna karakterisitika ovakve boje je u različitim bojama gornjeg i donjeg dela, a obično su velikih kontrasta poput kombinacija platinaste i braon. Dualni vertikalni pramenovi su još jedna verziija ovog trenda farbanja.

@hilarydilarydok#greenscreen#hairtrends2022#copperhair#underlights#colorblocking#dimensionalbrunette#wolfcut#hairstylist#hairtok♬ original sound - Hilary

2. Bakarna

Od kako se slavna manekenka Điđi Hadid odlučila za bakarne pramenove, ceo svet se oslobodio straha od promena. Điđi je inače neko ko je bio veoma prepoznatljiv po svojoj plavoj kosi i očima, ali je s kraja prošle godine odlučila za vidljive promene.

Điđi Hadid je pokrenula trend bakarne kose.
screenshoot/instagram 

3. Pečurka braon

Frizerka napominje da će ova boja kose biti posebno popularna, a glavni razlog su svedeni i minimalistički pramenovi koji kosi daju instant osveženje. Ne može da dočara koliko devojaka joj traži ovu boju u salonima.

4. Skupa brineta

Svi koji žele da ostanu u domenu tamnije kose odlučuju se za pramenove koji samo daju dimenziju koja izgleda sjajno i prirodno. Predstavlja poigravanje najtamnijih i najsvetlijih nijansi koje daju efekat izgleda. skupe brinete.

Hejli Biber nosi skupu brinetu boju kose.
Instagram 

5. Shag frizura

Stručnjaci su uvereni da žemo u 2022. videti više varijacija shaga, a midi shag bob biće jedna od najpopularnijih. Uz ovu frizuru najbolje idu izrasle šiške koje će biti mega popularne jer daju volumen spreda koji instant daje oblik kosi.

Shag sa šiškama je trendi frizura za 2022. godinu.
Instagram 

6. Trendovi 90-ih

Hilari je uverena da ćemo tokom 2022. viđati mnogo trendova iz 90-ih, koje obično označavaju kose pune volumena i raskošnih talasa čemu su se mnogi ponovno obradovali.

Sindi Kraford je sinonim za kosu punu volumena.
PHOTOlink / Everett / Profimedia