Kako toplim aparatima ne biste štetili kosi, na svu sreću, postoje brojni prirodni načini za ispravljanje kose kod kuće. Najčešće su to maske za kosu koje su namenjene vraćanju proteina kosi koje mogu učiniti da kovrdžava i neukrotiva kosa izgleda opuštenije. Isprobaj masku za kosu koja uključuje laneno seme.

Prirodni gel iz lanenog semena u kombinaciji sa drugim kvalitetnim sastojcima ispravlja kosu i sprečava oštećenje vlasi.

Prirodni gel iz lanenog semena ispravlja kosu i sprečava oštećenje vlasi.
Instagram 

Ova maska pomaže u omekšavanju vlasi i ispravljanju kose. Tretman je bogat proteinima, a keratin koji je prirodno jedinjenje prisutno u kosi nije ništa drugo do protein.

Potrebno je:

1. šolja vode;
2. dve kašike lanenog semena;
3. jedna kašičica meda;
4. sok od pola limuna i
5. dve kašičice ricinusovog ulja

Priprema:

Šolju vode sipajte u šerpu i dodajte dve kašike lanenog semena. Pustite da proključa par minuta na laganoj vatri, dok lan ne otpusti svoj prirodni gel. Sklonite sa vatre i procedite gel od semena.

U dobijeni gel dodajte med, limunov sok i ricinusovo ulje. Sve dobro promešajte.

Kosu očešljajte i blago je pokvasite, najbolje pomoću raspršivača. Dobijenu masku nanosite na pramenove, deo po deo, vodeći računa da pokrijete čitavu dužinu – od korena do vrhova.

Masku za ispravljanje kose ostavite da deluje 30 minuta.
Shutterstock 

Preko svakog pramena kose nežno provucite ruke, a teme izmasirajte i ponovo kosu rasčešljajte. Masku ostavite da deluje 30 minuta, ali je nemojte vezivati, savijati u peškir ili slično.

Masku, odnosno prirodni keratin iz kose isperite prvo hladnijom vodom, povlačeći pramenove nadole, kako biste ih dodatno ispravljali. Nemojte je prati šamponom, već nanesite regenerator, pa ga isperite. Kosu osušite prirodno, nemojte tretirati vlasi peškirom, jer to može pokupiti potrebnu vlagu iz dlake.

Za najbolje rezultate, ovaj tretman možete ponavljati jednom nedeljno. Kosa će biti ravna, glatka, mekana i nahranjena.

Nakon maske za ispravljanje kose, odnosno prirodnog keratina, kosu ne perite šamponom.
Shutterstock