Iako smo poslednjih godina navikli da se vesti o Megan Markl tiču isključivo kraljevske porodice i njenog odnosa sa istom, bivša vojvotkinja nekada je imala svoj beauty blog.

U poslednje vreme je u žiži javnosti zbog polubrata koji je, tokom učešća u jednom od najpoznatijih rijalitija, izneo jezive detalje o njoj. Kako je izjavio, upozorio je na vreme princa Harija, uz reči da je on "sledeća žrtva koju će Megan uništiti".

megan markl
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Ipak, pre udaje za Harija i brojnih drama koje je prate, Megan je bila glumica, a osim toga vodila je web stranicu. Oduvek su je zanimale fizička aktivnost, pravilna ishrana i zbog toga je striktno vodila računa o svom zdravlju.

Osim toga, na njenom blogu često su mogli da se nađu razni saveti za lepotu.

1. Započnite dan čašom tople vode s limunom

Za ovaj savet ste sigurno čuli odavno. Bivša vojvotkinja je 2018. godine izjavila da je, kad je snimala seriju "Suits", pila vruću vodu s limunom svaki dan odmah nakon buđenja. Osim toga, Megan je za doručak jela ovsene pahuljice s bananom.

2. Ne odričite se omiljene hrane

Megan je često isticala da ne treba da uskraćujete sebi uživanje u omiljenim jelima. U intervjuu sa bivšom prvom damom Mišel Obamom, Megan je otkrila da voli tortilju.

megan markl
Shutterstock 

3. Održavajte kondiciju

- Fitnes je definitivno prioritet za Megan Markl - rekao je njen trener jednom prilikom.

Megan Markl vodi računa o fizičkoj aktivnosti i ništa ne prepušta slučaju.

- Radi bez ikakvih pritužbi. Megan se odmah uključuje u posao i to joj se jako dopada - istakao je on.

4. Uvek unesite zdrav međuobrok

U intervjuu za "Good Housekeeping", Megan je otkrila da ima svoje omiljene grickalice:

megan markl
Shutterstock 

- Humus, šargarepa - volim ih, baš kao i zeleni sok, bademovo mleko i puding od čia semenki koji jedem svake nedelje - rekla je bivša vojvotkinja.

5. Odvojite vreme za istezanje

Megan voli jogu i redovno se time bavi još od fakulteta. Veliki broj istraživanja i studija dokazuju da joga pomaže kod mnogih fizičkih i psihičkih nelagodnosti i poremećaja.

Ona je odlična preventivna aktivnost, koja može sprečiti ili ublažiti razna oboljenja i mnogi lekari je iskreno preporučuju.

6. Pratite svoje držanje tela

Megan Markl zna koliko je važno dobro držanje tela. Njen plan vežbanja obavezno uključuje niz vežbi za leđa.

7. Negujte kožu

Megan redovno koristi piling za kožu brenda "Tatcha". Uz to, ona je velika ljubiteljka proizvoda za negu kože "Jan Marini", koja, prema njenim rečima, čini da koža zaista sija.

megan markl
Lev Radin / Zuma Press / Profimedia 

8. Ne izbegavajte vežbe snage

Mnoge žene misle da će se vežbama snage nabildovati i da neće izgledati ni malo ženstveno. To je daleko od istine. Megan trenira tri do četiri puta nedeljno po 45 minuta kako bi oblikovala telo.

Strategija njenog trenera je visoko ponavljanje (20 do 25) vežbi sa malim opterećenjem.

9. Pronađite plan obroka koji odgovara vama

Megan je 2015. godine otkrila da se njen tadašnji doručak sastojao od šejka od vanile sa borovnicama i medom. Ovaj šejk deo je 21-dnevnog programa negujućeg čišćenja i može poboljšati kožu, san, varenje, gubitak kilograma.

megan markl
- / Shutterstock Editorial / Profimedia 

10. Meditacija je ključ svega

Megan je rekla da se bavila meditacijom. Prednosti redovne meditacije sniziće nivo stresa i anksioznosti, povećanje energije, oštriji um i sposobnosti rešavanja problema, niži holesterol, manje glavobolja.