Megan Markl nije ograničena na profesionalnu negu i pored omiljenih proizvoda renomiranih beauty brendova često koristi domaće maske.

Recept za jednu od njenih omiljenih nedavno je podelila je njena kozmetičarka.

Dobro pomešam kokosovo ulje sa kurkumom u prahu da dobijem gustu smesu, a zatim je nanosim na lice i vrat Megan Markl u debelom sloju. Nakon 15 minuta isperemo masku vodom sobne temperature - rezultat nas oboje veoma raduje!" rekkla je Nikola Džos u intervjuu.

Ova maska najbolje hidrira kožu i čini je zdravijom. Ovu preporuku treba uzeti u obzir, jer 37-godišnja Megan nema gotovo nijednu boru na licu.

Ona je otkrila i prost recept za jednu od "uradi sama" maski koju i Megan ponekad koristi.

"Za hidrataciju i posvjetljivanje lica pomešajte koskosovo ulje s malo kurkume, a za piling pomešajte ovsene pahuljice s malo meda", otkriva ova kozmetičarka.

krkuma
Shutterstock 

Ipak, Džos savetuje i da pre nego što na lice nanesete bilo koju masku napravite mali test - stavite malo smese na pregib lakta kako biste videli kako će vaša koža reagovati.

Takođe, dodala je i da preskočite sastojke poput sode bikarbone, limuna, soli, šećera i zubne paste kada pripremate domaće maske, jer mogu da poremete pH kože ili izazovu iritaciju.

megan markl
Lev Radin / Zuma Press / Profimedia