Maske za lice su neophodne, ukoliko želimo da nam koža bude zdrava, lepa i sa što manje nesavršenosti. One predstavljaju jedno od sredstava kojima možemo negovati i štiti kožu od spoljašnjih faktora. Postavlja se pitanje koliko puta u toku dana ih možemo naneti i koje maske za lice odgovaraju koži u zavisnosti od njenog stanja.

Sheet maske

Sheet maske, odnosno, papirne maske za lice sadrže u sebi serume, esencijalna ulja, lakše su za nanošenje i skidanje.

Hidratacija kože uz pomoć sheet maske traje samo jedan dan i zbog toga je žene ne koriste toliko često, jer njihova konstantna kupovina iziskuje dosta novca. Kada biste stavljali papirne maske dva puta na dan, ujutru i uveče, već posle par dana biste videli drastično poboljšanje.

sheet maska za lice
Instagram/bbloom_me 

Sheet maske u sebi sadrže vitamine, amino – kiseline , minerale i mnoge druge sastojke koji bi vam bili od velike pomoći. Najbolja stvar kod njih je što koža na njih brzo reaguje i za veoma kratko vreme se može doći do zavidnih rezultata.

Potrebno je da izaberete odgovarajuću masku za vaš tip kože , nosite je 15 – 20 minuta i već narednog dana ćete biti oduševljeni njenim dejstvom!

Ne mogu se sve maske koristiti svaki dan

Na primer, masku za lice koja u sebi ima glikolnu kiselinu ne sme se koristiti svaki dan. Takođe, ne smete ni anti – ageing maske, jer i one u sebi imaju glikolnu kiselinu. Glikolna kiselina je prejaka za svakodnevnu upotrebu i može da uzrokuje iritacije na licu.

sheet maska za lice
Freepik 

Koje sheet maske se preporučuju?

Maska od krastavca

Krastavac se oduvek koristio prilikom nege kože zbog vitamina C i kofeinske kiseline. Oba sastojka pomažu u slučaju iritacija i upala na koži. Maska sadrži i veliku količinu vode koja je dobra za dehidriranu kožu i smanjivanje pora.
Prema najnovijim istraživanjima smanjuje akne na koži u roku od 2 nedelje od početka korišćenja

Maska od aloe vere

Sheet maska od 92 % aloe vere je odlična za hidrataciju kože. Osetićete na koži tanak sloj aloe vere, koja je savšen za masnu i kožu sa izraženim porama.

Maska od zelenog čaja

Maska od zelenog čaja je napravljena od prirodnih sastojaka. U sebi sadrži: beli lotus, kamilicu, orhideju i zeleni čaj sa ostrva Jeju koji je poznat po uzgoju lekovitih biljaka.