MASKA PROTIV BORA KOŠTA SAMO 60 DINARA: Eliksir mladosti iz vaše kuhinje čini čuda za lice

Probajte masku za bore od kvasca u koju se mnoge žene kunu.

Shutterstock 

Za najvećeg neprijatelja ženske lepote mnogi smatraju bore, koje se na našem licu pojavljuju sa godinama. Pored toga što starenje i određeni pokreti lica mogu da utiču na pojavu bora, možda su najznačajniji faktor, ipak, životne navike.

Između ostalog, kako kažu dermatolozi i kozmetičari, na pojavu ovih znakova starenja na licu utiču i konzumiranje cigareta, preterano sunčanje, loša ishrana, ali i stres.

Postoje brojne skupe maske i kreme koje "brišu" bore sa lica, ali postoje i jednostavni preparati koje možete napraviti u kućnoj radinosti, a koji će vrlo brzo vašem licu dati mladalački izgled.

Takva namirnica je i kvasac, koji u kombinaciji sa jogurtom i belancetom posle samo nekoliko tretmana čini da koža vašeg lica izgleda mnogo mlađe i zategnutije.

maska za lice
Shutterstock 

Kvasac ima sposobnost da oporavi lice, zahvaljujući fermentaciji. Na taj način oslobađaju se sastojci koji čine kvasac efikasnim za borbu protiv bora. On obiluje vitaminima, mineralima i amino kiselinama. Kvalitetnu masku od kvasca možete da napravite na veoma jednostavan način.

Sastojci:

Priprema:

Razbijte jaje i odvojite belance od žumanca. Belance bi trebalo dobro da umutite, jer ćete ga, u suprotnom, teško naneti na lice. U belance dodajte sveži kvasac i jogurt i sve zajedno dobro umutite. Smesu stavite na očišćeno lice.

Ostavite da deluje bar 15 minuta, pa potom isperite lice mlakom vodom. Ako hoćete da postignete efekat da bore nestanu što pre, stavljajte masku redovno jednom do dva puta sedmično.

nega lica
Wanted!, Freepik 

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši