Pored anti-age proizvoda i tretmana, koji umanjuju pojavu bora i daju koži elastičnost, veliki saveznik u borbi protiv starenja kože svakako je i način ishrane.

Ishrana bogate omega 3 i 6 masnim kiselinama, vitaminima i mineralima iz voća i povrća, sprečava i umanjuje nastanak bora i na taj način vašem licu daje mladolik izgled. 

Za zdrav i blistav izgled kože, veoma je bitno izbegavate određene namirnice, redovno hidrirate kožu i pijete dovoljnu količinu tečnosti u toku dana.

Način ishrane koji utiče na mladolik izgled naše kože zasniva se na konzumaciji vlakana, voća i povrća, nemasnih mlečnih proizvoda i ribe.

U nastavku otkrijte koje namirnice vašoj koži daju poseban anti-age efekat...

1. Bobičasto voće

Ovo crveno, mnogima omiljeno voće obiluje vitaminima C i A, sadrže i gvožđe, kalijum i folnu kiselinu, pa na taj način efikasno zaustavljaju proces starenja.

2. Avokado

Ova namirnica bogata je nezasićenim masnim kiselinama, kalijumom i gvožđem, magnezijumom, kao i vitaminima A, C i E. Vitamin E ublažava nastanak pora i kosi i koži vraća izgubljeni sjaj.

avokado
Unsplash 

3. Riba

Riba je bogata omega 3 masnim kiselinama i cinkom, što će učinkovito delovati na našu kožu i pomoći u borbi protiv upalnih procesa i crvenila.

4. Orašasti plodovi

Orašasti plodovi bogati su vitaminom E i omega 3 masnim kiselinama, pa smanjuju i ublažavaju nastanak bora, posebno u području oko očiju.

5. Namirnice bogate vitaminom C

Vitamin C važan je za proizvodnju kolagena, a uz to je i antioksidant, pa čuva naše ćelije od slobodnih radikala, i sprečava vidljive tragove starenja, na koži.

bore, nega lica
Shutterstock