ZAŠTO VAM JE POTREBNA MICELARNA VODA? Nezaobilazan korak do potpuno čiste kože, a razlog je malo je poznat

Sve što treba da znate o micelarnoj vodi kao i zašto je ona svima potrebna.

Tonik za lice ima moć da posepši dejstvo seruma i kreme i svih narednih proizvoda koji se nanose nakon njega.
Shutterstock 

Jeste li znali da je pored hidratacije, čišćenje lica najvažnija stavka u svakodnevnoj nezi? Samo u potpunosti čista koža može upiti iz vaše dnevne i noćne kreme sve hranljive supstance.

Efikasnost i jednostavnost korišćenja glavni su aduti ovog proizvoda, te nimalo ne čudi što je poslednjih godina gotovo svaka kozmetička kuća izbacila i svoju verziju specijalne vodice za čišćenje kože lica.

Sastav

Glavna prednost micelarne vode je u tome što ne sadrži alkohol i sapune, za koje znamo da ne utiču blagotvorno na kožu. Prilagođena je svim tipovima kože i uzrastima i veoma je delotvorna u uklanjanju šminke i nečistoća sa lica.

micelarna voda
Wanted!, Freepik 

Po čemu se micelarna voda razlikuje od drugih sredstava za čišćenje?

Ako nađete neko drugo sredstvo za čišćenje sa vaše kože, možda ćete primetiti da su micelarne vode mnogo nežnije. Micele se fokusiraju na privlačenje samo šminke i prljavštine, a ne na uklanjanje ulja sa vaše kože i njeno isušivanje. Takođe se sastoji od hidratantnih sastoaka poput glicerina koji ostaju i mogu se apsorbovati kako bi koža bila nežnija.

Kako da koristim micelarnu vodu?

To je jedno od najlakših sredstava za čišćenje jer ne morate stajati iznad umivaonika da biste uklonili šminku. Sve što vam treba jesu pamučni tupferi. Pošto je micelarna voda blaga, možete je koristiti i na očima i usnama. Preporučujemo da držite tupfer na oku nekoliko sekundi da biste dovoljno navlažili maskaru pre nego što je uklonite. Najbolje ga je koristiti kao prvi korak u rutini dvostrukog čišćenja.

Da li se ispira?

Micelarnu vodu nije neophodno ispirati. Kada završite sa higijenom, nastupa čišćenje micelarnom vodom, kao poslednji korak do potpuno čiste kože. Micelarna voda ima zadatak da pokupi ostatke prljavštine koji se nisu sprali redovnim čišćenjem. Kao poslednja linija kontrole.

micelarna voda
Shutterstock 

Nećete verovati koliko čestica nečistoće će biti na tupferu nakon umivanja. Ona prodire do onih najsitnijih delova u dubinu kože i izvlači poslednje atome sebuma iz kože.

Međutim, neki dermatolozi smatraju da je ispiranje neophodno kod micelarne voda koja sadrži propilen-glikol. On ostavlja masnjikav sloj na koži i treba ga isprati sa kože jer može da izazove iritacije.

Da li treba da hidriram kožu nakon micelarne vode?

Micelarne vode imaju tendenciju da budu nežne i manje agresivne od drugih sredstava za čišćenje, zbog čega mogu ostaviti kožu hidriranom. Ali, ipak ne može naštetiti ako koristite hidratantnu kremu. Sredstva za čišćenje na bazi vode posebno dobro funkcionišu sa micelarnom vodom, samo se pobrinite da odaberete onu koja najbolje odgovara vašoj koži.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši