5 SAVETA ZA JESENJU NEGU KOŽE: Šta da uradite kada vas iznenade bubuljice u ovom periodu?

Nova sezona je znak promene, te je pravo vreme da saznate prave savete za negu kože u jesenjskom periodu.

Pravilna nega suve kože lica tokom zime se sastoji u ključnih 5 koraka.
Shutterstock 

Kao što se javlja potreba za zamenom odeće, isto tako se javlja i potreba za menjanjem kozmetičkih proizvoda koje koristimo. Čim padnu temperature, naša koža ispadne iz balansa. Javlja se blago zatezanje, suvoća i sezonske reakcije u vidu bubuljica.

Ali ne brinite, imamo za vas 5 saveta koji će vam pomoći da kožu održite u balansu ukoliko iz njega naprasno ispadnete, a moguće je da već jeste.

1. Pređite na hidratantniji čistač u obliku mleka

Kako temperature padaju, tako pada i nivo vlažnosti vazduha, te naša koža postaje suvlja. Ukoliko koristite neki lagani čistač u obliku gela zamenite ga sa nekim malo jačim, koji će kožu duže ostaviti hidriranom i blago nahranjenom.

nega lica
Shuterstock 

2. Buster za kožu!

Niže temperatute najavljuju da vam je sada, pored kreme, treba serum i to onaj koji ima aktivne sastojke poput Vitamina C, niacinamida ili retinola. Oni će uspešno da obnove strukturu kože i uklone eventualne promene, hiperpigmentaciju izazvanu suncem itd.

3. Tu su i bubuljice? Pojednostavi rutinu nege!

Sa promenom vremena, došle su i bubuljice. Promene temperature mogu poremetiti kožu svakako, ali vrlo često se javljaju i sezonske bubuljice. To je potpuno normalno. Koži je potrebno neko vreme da se vrati u balans i najgore što možete da uradite jeste da je opteretite proizvodima. Zato pojednostavite rutinu, vatite se na 3 osnovna koraka: čišćenje, toniranje, hidratacija.

mlada koza lica
Shutterstock 

4. Koristite malo bogatiju kremu tokom noći

Noću se koža regeneriše, zato joj pomozite uz pomoć bogatije kreme. Ukoliko imate problem pojačane suvoće ili perutanja, obavezno prvo nanesite buster u vidu seruma, pa potom i malo bogatiju kremu.

5. Nastavite sa SPF-om!

Iako je leto davno iza nas, nemojte da zapostavite svoj SPF. Sunce je i dalje tu i zaštita je bitna, pogotovo ako koristite proizvode sa Vitaminom C ili kiselinama.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši