Kada govorimo o beauty savetima i trikovima, Korejke su obično vodeće dame u toj oblasti, ali zanimljivo je da i Italijanke mogu mnogo toga da kažu o ovoj temi. S obzirom na to da čuvena Sofija Loren i Monika Beluči važe za najlepše žene na svetu, zato, danas posvećujemo pažnju upravo italijanskim tajnama lepote za koje nismo znali - sve do sada.

Maslinovo ulje je tajno beauty "oružje"

Svi znamo koliko je maslinovo ulje u italijanskoj kulturi izuzetno važno, ne samo kao neizostavan sastojak u kuhinji već i u kupatilu - zahvaljujući anti-aging vitaminu E i odličnim benefitima kada je reč o hidrataciji. Možete ga koristiti za negu kože, poput Sofije Loren, ili za negu kose kako biste joj vratili sjaj. Svakako, vredi pokušati!

Stres je najveći beauty neprijatelj

Opuštanje i uživanje je za Italijane važan deo života, a stres obično svesno zaobilaze u širokom luku. Kako Italijanke veruju, usled stresa svi izgledaju starije i umornije, zato je važno pronaći način da se stres kanališe. A one to rade na najbolji mogući način - čašom omiljenog vina, svake večeri!

stres na spolu
Shutterstock 

Nežna, meka koža je "must"

Hidratacija je najvažnija stavka na beauty listi prioriteta svake Italijanke. Zato, one obavezno koriste izuzetno hidratantne kreme i, u cilju već pomenutog opuštanja, gotovo svakodnevno sebe časte masažom kože od glave do pete hranljivim puterima za telo. Dakle, nega pre svega.

Ne bežite od sunca

Za razliku od Koreanki koje izbegavaju sunce kako bi zadržale porcelanski ten, Italijanke obožavaju da se sunčaju. Kako kažu, bore ćete svakako dobiti i onda zašto ne biste uživale u suncu. Naravno, u obzir dolazi samo pravo sunce, nikako solarijumi, a zaštita kože prilikom sunčenja se podrazumeva.

sunčajte se umereno
apostolos-vamvouras-k9x2sIOrbf4-unsplash.jpg 

Nemojte slepo pratiti trendove

Ovde se misli na one trendove koji dođu i prođu - oni večni su baš takvi, večni, i Italijanke ih i te kako prihvataju. One veruju da hidratantne i kreme za sunčanje nikada ne izlaze iz mode, baš kao ni prepoznatljiv parfem i ruž za usne. Ah da, tu je još jedno sjajno pravilo - ostavite svoje obrve na miru!

Manje je više

Poput Francuskinja, Italijanke takođe zagovaraju pristup "manje je više" kada je reč o šminkanju. One dozvoljavaju koži da diše, ali uz to vole da svoj izgled "začine" sa malo boje - crvenim lakom za nokte ili roze karminom. Ali, to je sasvim dovoljno da izgledaju doterano i prelepo!

prirodna sminka je uvek in
Freepik 

Dijeta?

Italijanke ne veruju u dijete i dozvoljavaju sebi da jedu baš sve što požele. Ipak, ovde je važno naglasiti da su njihove porcije dosta manje nego naše, a da, šta god da jedu, biraju jednostavnije ukuse bez previše kaloričnih dodataka. Prosto, njima je važno fizičko zdravlje, ali dosta im je važnije ono mentalno - zato ne žele da osećaju krivicu ni zbog čega.

Piling od kafe je sjajna stvar za negu kože

Osim maslinovog ulja, Italijanke koriste još jedan prirodan sastojak iz svoje kuhinje za negu kože - kafu. Pomešaju je sa kokosovim uljem i dobijaju prirodan, a delotvoran piling koji čini kožu zategnutom, hidriranom i zdravom. Osim toga, ovakav piling im takođe pomaže kod tretiranja celulita.

piling od kafe čini kožu lepom
Shutterstock 

Dozvolite sebi čokoladu

Očigledno, srećna žena je lepa žena! Zato Italijanke rado časte sebe crnom čokoladom koja podstiče lučenje hormona zahvaljujući čemu ne samo da se osećaju bolje, već i izgledaju bolje. Ipak, ni u tome ne preteruju, kao ni u pasti.