Prozračne teksture i sjajan finiš su deo omiljenog letnjeg look-a, a posebno su popularni ove sezone. Hajlajteri su u fokusu, ali ne na način na koji biste očekivali – već isključivo u kombinaciji sa podlogom.

Da li ste istražili čari mešanja proizvoda kako biste postigli željeni izgled?

Kombinovanje različitih make up i proizvoda za negu kože za postizanje što prozračnije i sjajnije podloge je aktuelni hit na društvenim mrežama. Najlepša prirodna,lagana i sjajna podloga – koja takođe nudi celodnevnu postojanost – može se kupiti u jednom proizvodu specijalizovanom za taj izgled, ali uz malo domišljatosti to je izuzetno lako postići kod kuće.

Miks hajlajtera i pudera za blistav ten.
Shutterstock 

Naime, kreatori na društvenoj mreži TikTok predlažu mešanje proizvoda za postizanje blistavog izgleda kože, što je – pored praktičnosti – veoma povoljno i za kućni budžet.

Idealna letnja baza leži u mešanju otpornog i dobro pokrivajućeg mat pudera, tečnog hajlajtera u boji sličnoj vašem tenu i laganog ili srednje svetlog sjajnog i kremastog pudera u vrlo maloj količini, a čarobni dodatak je neki od vaših omiljenih skincare proizvoda, bilo to emulzija, esencija u spreju ili obična krema, na vama je!

Pomešajte hajlajter sa puderom i kremom za lice za sjajan izgled lica.
Instagram 

I dok se mešanje dva pudera i hajlajtera čini potpuno logičnim, dodatak proizvoda za negu kože šminki zapravo ima višestruke prednosti.

Osim dodatne hidratacije, ove vrste sprejeva pomažu u uklanjanju puderastog efekta sa površine lica što pomažu da se šminka bolje stopi sa kožom, pa je rezultat još lepši, prirodniji i blistaviji.