Ne pamtimo kada je poslednji put neki sastojak izazvao toliki hype u svetu kozmetike. Naravno, govorimo o vitaminu C, sastojku kojeg smo najviše pretraživali na google-u u prošloj godini, a koji je postao neizostavan deo svakodnevne negde mnogih beauty blogerki.

Sa vitaminom C ste se do sada sigurno dobro upoznali jer ipak o njemu slušamo još od malih nogu. Nijedna prehlada nije mogla proći bez čaja, meda i limuna, a čija je baza upravo ovaj moćni vitamin, koji osim što se brine za naš imunitet, jednako je uspešan i u nezi kože.

Vitamin c prvenstveno štiti našu kožu od delovanja slobodnih radikala uzrokovanim spoljašnjim faktorima, a takođe ga volimo jer ujednačava ten kože, smanjuje upalne procese te pomaže kod hiperpigmentacijskih flekica.

serum sa vitaminom c
Freepik 

Uostalom, ako tražite proizvod koji će transformisati umornu i suvu kožu, onda s proizvodom baziranom na vitaminu C ne možete pogrešiti. O njemu se takođe puno govori i u anti age nezi, budući da ima snažna anti-oksidativna svojstva koji proizvode kolagen te čine kožu čvršćom i elastičnijom, bez dehidracijskih bora.

serum za lice vitamin c
Shutterstock 

Stoga ne iznenađuje da danas na tržištu možemo pronaći pregršt proizvoda upravo s ovim vitaminom, a njihova najpopularnija verzija definitivno je ona serum varijanta, koja zaista duboko prodire u kožu te ju čini lepšom i zdravom kako spolja, tako i iznutra.

screenshoot Serumi sa vitaminom c