Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

REVOLUCIJA ILI MARKETINŠKI TRIK? Prahovi za negu postaju nova norma, a EKSPERTI kažu sledeće

Neki se kunu da je ovo "next big thing" u svetu lepote i negovanja...

  Izvor: Wanted

Iako postoje osnovni principi, nega kože je stvar koja stalno evoluira, menja se, i mi joj se isto tako prilagođavamo. Potrebe vaše kože ostaju iste ali se menja način korišćenja proizvoda. A isti napredak se takođe vidi i na tehnološkom aspektu. Taman kad se naviknemo na određeni trend ili sastojak eto ga novi koji korača istom putanjom sa ciljem da postane "najbolji u gradu". Od retinola i hijaluronske kiseline do hands free nege kože, izgleda da ne postoji prečica do pronalaženja vaše idealne rutine.

Iako se pomenuti sastojci neće zapostaviti u skorije vreme, izgleda da su proizvodi bez vode novi trend koji polako ali sigurno stvara sve veći baz u beauty industriji.

Povezane vesti

Nedavno sam vam pisala da je The Ordinary izbacio 100% Niacinamide prah, proizvod baziran na jednom jedinom sastojku. Ovaj prah se može pomešati sa bilo kojim proizvodom na bazi vode i po navodima proizvođača dozvoljava korisniku da ga dozira prema ličnim potrebama. Dakle, potpuno personalizovan pristup.

Međutim, nameće se pitanje: Da li je kupovina proizvoda ili sastojka u formi praha bolje i efektnije rešenje od kupovine kreme, seruma ili gela? Evo šta kažu dermatolozi.

Prahovi za negu kože mogu biti vrlo efikasni, u zavisnosti koji sastojak je u pitanju jer često dolaze u visokoj koncentraciji.

Prahovi za negu kože su jedni od najpopularnijih i dokazano deluju u svojoj koncentrovanoj formi anhidrida. Kada uklonite vodu, alkohol i ulje iz formulacije gubite potrebu za korišćenjem stabilizatora i prezervativa. Samim tim eliminišete potencijalne iritacije i alergije. Prahovi za negu kože mogu biti vrlo efikasni, u zavisnosti koji sastojak je u pitanju jer često dolaze u visokoj koncentraciji.

  Izvor: Shutterstock

Prahovi za negu kože su takođe i isplativiji u smislu da dozvoljavaju korisniku da ih koristi prema sopstvenim potrebama. Međutim, tu dolazimo do mešanja sastojka bez pomoći eksperta što je uvek malo rizično.

Mogućnost da sami kreirate svoju formulaciju je atraktivno ali može biti izazovno. Glavna razlika je u tome nemate stručnjake i naučnike koji će pre izbacivanja proizvoda u prodaju testirati bezbednu koncentraciju, već to eksperimentisanje radite sami. Treba imati na umu mogućnost iritacije, posebno za one sa osetljivim kožama.

Ako ipak odlučite da kupite neki od ovih prahova, važno je da pratite tačna uputstva proizvođača i pročitate pažljivo sa čime sve možete mešati proizod. Takođe, prekinite sa korišćenjem ukoliko primetite bilo kakvu iritaciju posle nanošenja proizvoda.

Naša današnja preporuka je Avon Vitamin C u prahu!

1

AVON Distillery

C Shot Vitamin C u prahu

2.860 dinara

Saznajte više

Možda će vas zanimati...

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije