Svedoci smo sve veće popularnosti takozvanih mistova za lice ili ti proizvoda koji dolaze u bočicama sa raspršivačem. Zašto je njihova popularnost sve veća ne treba da nas čudi. To je definitivno spoj 2 stvari. Prva je pakovanje koje je praktično i radi na klik, a u današnje vreme smo postali vrlo nestrpljivi i hoćemo sve, sad i odmah! A drugi je momenat opuštanja i osveženja koje ovi proizvodi pružaju. Naravno, zavisi i koja im je namena, ali poruka je jasna. Brzo, jednostavno i efektno!

Za ove praktične prskalice se na prvu loptu ne bi zaključilo da su nešto posebno učinkovite. Rekli bi ste to je obična vodica koja košta skupo... Čak su i određena vrsta luksuza. Međutim, istina je ipak malo drugačija.

Prvo, u formi spreja imamo termalne vode, one su svima poznate. Ali imamo i tonike, razne esencije koje imaju ulogu seruma, SPF proizvode pakovane u boce pod pritiskom, ulja itd. Postoji čak i razna šminka (kao i airbrush mašina za šminkanje) ali to je druga tema.

Naravno da vam tonik ili esencija u spreju neće zameniti kremu, ali su izuzetan dodatak vašoj postojećoj rutini. Često dolaze i u mini pakovanjima pa ih uvek možete nositi sa sobom i poprskati lice kad želite oblak svežine tokom toplih letnjih dana.

"Obožavam sve u formi spreja i svakodnevno koristim termalne vode ili hidrirajuće mistove za osveženje"

A jedan mali trik koji već godinama koristim jeste da u običnu plastičnu bočicu sa pumpicom sipam vodu. Bitno je da bude destilovana, mineralna ili voda uz filtera. Njom prskam lice uvek posle umivanja kako bih sklonila sloj tvrde vode iz česme, koja je puna kamenca. Koristim je i pre šminkanja, jer se krema ili tečni puder uvek lepše blendaju na vlažnoj koži.

Sprej-za-lice-nega-kože
Natasa M. Sa leva na desno: Missha Time Revolution esencija (jolse.com); It's Skin Pure hidratantni mist (dm.rs); Caudalie Beauty Elixir (lookfantastic.com); La Roche Posay Serozinc (lilly.rs); Caudalie Grape Water (lookfantastic.com); Cosrx Clarifying Treatmant tonik (lilly.rs)

Nadam se da sam vam malo približila ovaj hands free princip koji iskreno jako volim i da ćete naredni put kad odete u drogeriju pazariti neki od ovih praktičnih sprejeva.