NIJE TO ŠTO MISLITE: Zašto svi trenutno pričaju o RICINUSOVOM ULJU!

Evo šta kažu eksperti!

Wanted 

Sigurno ste već čuli za benefite ricinusovom (Castor) ulje za kosu. Već dugo ono je poznato kao čudotvorno ulje bogato vitaminima koji će sprečiti iritaciju folikule dlake, obezbediti sjaj i promovisati rast kose, trepavica i obrva.

Zapravo, na tržištu postoji solidna ponuda ricinusovog ulja za negu kose već godinama i samo malo traženja po guglu, naićićete na gomilu pozitivnih iskustava sa ovim uljem.

Ali šta je sa kožom? Zar ne bi smo trebali takvo ulje da nanosimo u obilnim količinama i na kožu, kada je toliko dobro? Evo šta kažu eksperti.

Šta je ricinusovo ulje?

Ovo ulje se dobila presovanjem semenki iz Ricinus Communis biljke koja prirodno raste u istočnoj Africi, Indiji i regiji oko Sredozemnog mora. Po teksturi ono je dosta gušće od ostalih ulja koja se često upotrebljavaju u kozmetičke i medicinske svrhe poput kokosovog i arganovog, ali je i mnogo bogatije Vitaminom E i masnim kiselinama.

Za šta je dobro?

Ricinusovo ulje ima snažna antimikrobna i protivupalna dejstva što ga čini moćnim u borbi protiv bubuljica, nečistoća i upala na koži. Čak i ozbiljnijih problema sa aknama, kaže jedna doktorka. Upravo zbog toga, oni sa dermatitisom, ekcemima, rozaceom ili psorijazom mogu imati puno uspeha u poboljšanju stanja uz pomoć ovog ulja.

Takođe, jako dugo zadržava kožu lica i tela glatkom i nahranjenom a stimuliše i proizvodnju kolagena.

Ko treba da ga koristi?

Ricinusovo ulje je bezbedno za sve! Međutim, najbolje ga je koristiti umereno, kao i većinu proizvoda sa aktivnim sastojcima u kozmetici. Preporuka je da se u trudnoći izbegava jer može podstaknuti raniji porođaj.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši