ZABORAVITE NA BOLAN TRETMAN VOSKOM: Depilacija šećernom pastom je NAJTRAŽENIJA METODA u salonima

Leti kad su noge stalno izložene pogledima, svakodnevno brijanje postaje pomalo naporno. Zato smo istražili najpopularniju metodu depilacije šećernom pastom koja daje dugotrajnije rezultate.

Wanted!, Freepik 

Ako se i ti želiš rešiti dlaka na telu, a zanima te kako to isprobati sama ili profesionalno odraditi u salonu, evo što treba da znaš o metodi depilacije šećernom pastom.

Depilacija šećernom pastom je manje bolno i super jeftino, pogotovo ako kod kuće već imate limun i šećer.

Tokom uklanjanja dlaka šećerom, lepljiva zlatna šećerna pasta nanosi se na područje kože koje želiš izdepilirati, a zatim se nežno uklanja tehnikom brzog trzaja.

Depilacija voskom ili šećernom pastom?

I šećerna pasta i depilacija voskom uklanjanjaju dlake iz korena tako da ćeš definitivno iskusiti malo boli s bilo kojom od ove dve metode. Žene koje redovno depiliraju svoje pazuhe sa sigurnošću mogu reći da im je šećer bio prijatniji od depilacije voskom - nisu doživele peckanje kao nakon depilacije voskom. Zbog potpuno prirodne formule i nežne tehnike, depilacija šećerom je u velikoj meri namenjena upravo osetljivoj koži, kao alternativa vosku.

depilacija secernom pastom
Wanted!, Freepik 

Prag bola?

Bol je, naravno, subjektivna, ali šećerna pasta je manje bolna opcija uklanjanja dlaka, naročito u poređenju sa drugim polutrajnim metodama kojima se dlaka uklanja s korena. Naravno, boli više od brijanja, ali na lestvici od jedan do deset bol je jačine četiri, a najbolniji su delovi za uklanjanja dlaka su oni gde je i koža dosta tanja i osetljivija.

Uklanja li trajno dlake?

Obzirom da depilacija šećernom pastom uklanja dlake iz korena ona i uzrokuje oštećenje folikule dlake što će dovesti do toga da će se one vremenom i prorediti. Što duže budeš koristila ovu metodu možeš očekivati i da folikul dlake prestane da raste onakvim intenzitetom na koji si navikla.

depilacija secernom pastom
Wanted 

Može li se šećer koristiti i na licu?

Super vest je što sećerna pasta ima antibakterijsko dejstvo pa ju je moguće koristiti na svim delovima tela sa neželjenim dlačicama, pa i na licu!
Dlačice se uklanjaju bez oštećivanja kože, iako je slično vosku, mnogi kažu da je šećer dosta prijatniji i nežniji za kožu.

Šta treba znati pre depilacije šećernom pastom?

Dva dana pre tretmana kožu tretiraj nežnim pilingomza telo kako bi pripremila područje za depilaciju. Na dan depilacije kada se istuširaš, izbegavaj vruću vodu, losione i ulja za telo. Na tretman je poželjno doći u udobnoj, širokoj odeći jer će sveže izdepiliranoj koži trebati prostora za disanje.

Šta izbegavati nakon tretmana?

Obzirom da je sveže izdepilirana koža super osetljiva takođe je potrebno nastaviti sa tuširanjem mlakom vodom nakon 24h. Nakon depilacije šećernom pastom naravno da želiš što glađu kožu, ali zato se moraš odreći svih aktivnosti koje podstiču znojenje.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši