Uvek me je zanimalo kako izgleda priprema za određeni tretman, konkretno recimo za profesionalno samopotamnjivanje. Da li treba da se tuširate pre? Da li je neophodno da uradite piling? I na kraju, koliko goli treba da se skinete pre samog tretmana?

Verujem da većinu muče slična pitanja pre nego što žele da zakažu tretman poput laserskog uklanjanja dlačica, tretmana lica, masaže, depilacije ili samopotamnjivanja.

Iako je generalno pravilo da se skinete do one granice do koje vam je prijatno, ne želite da budete u situaciji da se skinete više nego što je zaista potrebno. Profesionalci koji ove tretmane rade su videli maltene sve, i njima će biti svejedno, ali vama možda neće.

Ukoliko ste se i vi isto pitali, evo šta kažu eksperti.

Depilacija voskom i šećernom pastom

Ukoliko depilirate ruke i noge, većinu odeće možete ostaviti na sebi. Za pazušnu depilaciju morate skinuti majicu ukoliko nije na bretele, a grudnjak možete ostaviti. Intimnija mesta zahtevaju manje odeće naravno.

Ukoliko radite brazilsku bikini depilaciju (znači potpuno odstranjivanje dlaka sa vaših intimnih delova) morate skinuti donji veš. Za najbolje rezultate se preporučuje da se potpuno skinete kako vosak ili šećerna pasna ne bi ostali na donjem vešu. Međutim, ukoliko depilirate samo prepone, onda možete ostati u donjem vešu i eventualno biti zamoljeni da ga malo pomerite u stranu.

Kozmetički tretman lica

Pošto je samo lice u pitanju deluje prosto, nema potrebe da se skidate. Ali, nije uvek tako. Koliko god ovo smešno zvučalo, mnogi stručnjaci kažu da lice počinje od vaših bradavica pa na gore. Predeo dekoltea je osetljiv i delikatan isto kao i koža vašeg lica. Zato mnogi saloni imaju bade mantile i peškire koji otkrivaju dekolte, ramena i vrat a da klijentu nije neprijatno.

Ako ste u privatnoj sobi vaš kozmetičar vas može zamoliti da se skinete i ponuditi vam ogrtač. Ukoliko ne želite potpuno da se skidate, dobra je opcija da imate grudnjak bez bretela. U salonima gde sedite pored nekog, treba da nosite majicu sa dubokim izrezom ili top bez bretela. Ovako ćete imati pun tretman a nećete se skidati.

Masaža tela

Od svih tretmana koje možete da radite, očekujte da ćete se za masažu skinuti najviše. Ali ne brinite, tokom tretmana ćete biti pokriveni. Ukoliko želite masažu celog tela, prosto je očekivano da budete razgolićeni. Vaš maser će vas zamoliti da ostanete u donjem vešu (gaćama), ali tokom masaže ćete biti pokriveni.

Ne brinite se previše, to su profesionalni kojima je ovo standard. Terapeuti su tu da učine da se osećate najopuštenije moguće i ako vam je neprijatno, samo recite.

Profesionalno samopotamnjivanje

Lepota sapomotamnjivanja uz pomoć Airbrush mašine jeste što ćete dobiti savršeno ujednačen ten, bez linija. A preporučljivo je da se potpuno skinete, ukoliko ne želite tragove od kupaćeg kostima ili veša, logično.

Međutim, imate opciju jednokratnog veša koji možete da dobijete u salonu. On se lako može podići od kože i na taj način izbeći nepoželjne štrafte. Ukoliko ipak želite da ostanete u vešu gledajte da vam telo bude što manje pokriveno i da vam uflekan veš ne predstavlja problem.

Lasersko uklanjanje dlačica

Slično kao i sa uklanjanjem dlačica voskom zavisi od predela koji želite da tretirate. Za područije ispod pazuha recimo možete da ostavite majicu dokle god se rukavi mogu podići i vaš kozmetičar može doći do regije.

Za bikini zonu imate opcije. Možete ostati u donjem vešu a možete nositi i jednokratan veš koji će olakšati tretman za onoga ko ga primenjuje na vama. I naravno, možda ćete biti zamoljeni da malo pomerite veš u stranu kako bi se lakše došlo do pokrivenih mesta.