Pre svega, mini frižideri su preslatki, oko toga se svi slažemo. Ima nešto očaravajuće kada neki predmet vidite u nekoliko puta manjoj veličini, uvek vam izazove milo osećanje. Međutim, oni zaista mogu biti korisni. Sigurna sam da su i vaše mame držale kozmetiku u frižideru kako bi duže trajala.

Razlog nije samo produžavanje veka trajanja, već i poboljšana efikasnost kao i sam doživljaj koji imate kad nanesete hladan serum na lice.

To znači da bi kreme za predeo oko očiju, mistovi za lice, roleri za masažu i proizvodi sa visokom koncentracijom vitamina C bili dobar skup proizvoda koji mogu imati mnogo benefita od držanja na nižoj temperaturi. Dok će svi preparati na vodenoj bazi poput tonika ili sheet maski pružiti osvežavajući efekat.

Da li vam treba mini frižider?

S obzirom da je većina današnje kozmetike formulisana tako da može da opstane na sobnoj temperaturi, nije obavezno da je držite na hladnom, osim ukoliko proizvođač tako ne navodi na deklaraciji. To može biti slučaj sa nekim prirodnim proizvodima koji nemaju konzervanse. Iako većini proizvoda zaista nije potreban frižider, odlaganje nekih preparata na hladno može produžiti dugotrajnost i imati pozitivan efekat na vašu kožu.

Naravno, za to možete koristiti i vaš kuhinjski frižider ali tada vaša kozmetika može pokupiti mirise hrane, što nije baš idealno. Dakle ako imate prostora i novca za ovakvu spravu, i imate dosta kozmetike, da, ovo je definitivno stvar koju treba da posedujete. Cena ovakvog frižidera u Srbiji je oko 100 evra, dok su u inostranstvu nešto jeftiniji, oko 80 dolara.