Pitate se šta dobijate kada se pomešaju letnja vrućina i zaštitna maska? Solidno isušene i ispucale usne. Nošenje maske tokom covid-19 pandemije postalo je deo naše svakodnevnice a sa tim dolaze novi izazovi i načini negovanja.

Iritirana koža i suve usne se mogu izbeći uz odgovarajuće proizvode. Zato hajde da vidimo šta je problem i kako da ga rešimo.

Dok nosite masku, ona zadržava svu vlagu od disanja i pričanja u vrlo ograničenom prostoru što zauzvrat remeti prirodnu vlagu vaših usana i time ih čini suvljim. Čudno, zar ne? Većina izbegava da stavi bilo šta dok nosi masku ali to je zapravo greška. Nažalost, to je suprotno od onoga što bi trebalo da radite. Srećom, ako nađete proizvode koji sadrže pčelinji vosak ili petrolatum žele vlaga iz vaših usana neće tako brzo moći da ispari. Zato vam treba balzam koji će napraviti zaštitni film.

Sa druge strane problematike nošenja maski, predlažemo da izbegavate boju. Prosto nije praktično jer će se deo neminovno preslikati na masku. Zato su najbolja opcija transparentni balzami.

Evo najboljih balzama po našem izboru - koje možete da nosite ispod maske. Hajmo jedan aplauz za vaše buduće hidrirane usne!